Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen voi olla ajankohtaista silloin, kun sinulla on hoidettavana useita yhtäaikaisia luottoja. Yhdistelylaina voi olla järkevä vaihtoehto, jos sillä saadaan alennettua kuukausittaisia kustannuksia. Harkitessa yhdistelylainaa, kannattaa kuukausierän lisäksi kiinnittää huomiota myös lainan takaisinmaksuaikaan – pidempi laina-aika yleensä alentaa kuukausittaisia kuluja, mutta saattaa pidemmällä aikavälillä kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

Bluestep Bankilla jokaisen asiakkaan tilanne käydään perusteellisesti läpi, jolloin voidaan löytää juuri sen hetkiseen taloustilanteeseen sopiva lainaratkaisu.

Järjestelylainan hakeminen eri tilanteissa

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Eroon kulutusluotoista

Kulutusluoton ottaminen äkilliseen rahantarpeeseen saattaa tuntua hyvältä ratkaisulta, sillä rahasumman voi saada käyttöönsä jopa samana päivänä lainahakemuksen jättämisestä. Kulutusluottojen korot voivat kuitenkin olla korkeampia esimerkiksi pankkilainaan verrattuna ja näin johtaa entistä suurempiin kuluihin.

Mikäli sinulla on paljon kulutusluottoja, voi lainojen uudelleenrahoitus olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Nykyisten lainojen uudelleenrahoitus Bluestep Bankissa voi onnistua vakuudellisen lainan avulla.

Luottojen yhdistäminen

Luottojen yhdistäminen tarkoittaa kaikkien olemassa olevien luottojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä tapahtuu yleensä ottamalla yksi suurempi laina, jolla maksetaan pois kaikki aiemmat velat. Tällöin hoidettavaksi jää yksi laina ja yksi kuukausittainen maksuerä.

Luottojen yhdistäminen voi mahdollistaa paremmat lainaehdot, kuten alhaisemman lainan koron ja pidemmän takaisinmaksuajan, jotka yhdessä yleensä alentavat lainan kuukausierää. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pidempi lainan takaisinmaksuaika voi alhaisemmasta kuukausierästä huolimatta tarkoittaa lainan kokonaiskustannusten nousua. Ennen luottojen yhdistämistä kannattaa siis huolellisesti tututua eri vaihtoehtoihin, jotka sopivat omaan taloustilanteeseen.

Lainojen yhdistäminen asuntolainaan

Lainojen yhdistäminen asuntolainaan tarkoittaa nykyisten velkojesi yhdistämistä osaksi olemassa olevaa asuntolainaa. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi ottamalla lisälainaa käyttämällä asuntoasi vakuutena. 

On tärkeää vertailla eri luotonantajia huolellisesti ja harkita luottojen yhdistämisen kokonaiskustannuksia. Varmista, että uusi laina tarjoaa todellisia säästöjä ja parempia ehtoja kuin aiemmat luotot yhteensä. Arvioi myös oma taloudellinen tilanteesi ja varmista, että pystyt maksamaan uuden lainan sovitusti.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Perinteisillä pankeilla on usein kaikkia asiakkaita koskevia luotonmyöntökriteerejä. Myös lainapäätösprosessit voivat olla ainakin osittain automatisoituja, mikä saattaa johtaa helpommin lainahakemuksen hylkäämiseen. Laina perinteiseltä pankilta ei välttämättä onnistu, mikäli hakijalla on esimerkiksi aikaisempi maksuhäiriömerkintä tai ulosottovelkaa. Bluestep Bank on kuitenkin erikoistunut auttamaan heitä, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat hylänneet.

Lainojen yhdistäminen ilman luottotietoja

Bluestep Bankille maksuhäiriömerkinnät tai mahdolliset ulosottovelat eivät ole automaattinen este lainan saamiselle. Lainanhakijan tilanne selvitetään aina perinpohjaisesti, jolloin saadaan tarkka käsitys tämän maksukyvystä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Sen sijaan, että tarkastelisimme pelkästään aikaisempia taloudellisia haasteita, keskitymme henkilön maksukykyyn nyt ja tulevaisuudessa. Lainaa myöntäessä on tärkeää varmistua siitä, että ratkaisumme sopii asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen.

Järjestelylainan hakeminen Bluestep Bankilta

Voit selvittää yhdessä laina-asiantuntijoidemme kanssa mahdollisuutesi käyttää asuntoasi vakuutena ja korvata nykyiset lainasi. Soita asiakaspalveluumme numeroon 09 3158 7600 tai täytä lainahakemus kotisivujemme kautta.

 

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Asiakkailta saatuja palautteita

Ladataan
4 / 5 perustuu 37 Arvosteluun
Palaute asiakkailtamme
Trustpilot
Ladataan
Muilla kielillä: Icon Samla lån | Icon Refinansiering