;

Perinnässä olevat lainat

Tiesitkö, että voit maksaa perinnässä olevat saatavat Bluestep Bankin asuntovakuudellisella lainalla?

Perinnässä olevat lainat

Maksamatta jäänyt lasku voi erääntyessään siirtyä perintään. Tiesitkö, että voit maksaa perinnässä olevat saatavat Bluestep Bankin asuntovakuudellisella lainalla?

Mitä perintä tarkoittaa?

Jos et pysty maksamaan laskuja tai lainaa, ne voivat siirtyä perintään. Tämä tarkoittaa, että yritys tai henkilö, jolle olet velkaa, voi alkaa periä saataviaan takaisin perintävaatimuksen kautta. Velkoja voi suorittaa perinnän itse tai käyttää siihen ulkoista perintäyhtiötä. Useimmiten perinnästä veloitetaan ylimääräinen palkkio, joten maksun mennessä perintään sinun on maksettava sekä velka, mahdolliset viivästysmaksut että esimerkiksi perintäyhtiön palkkio.

Vapaaehtoinen ja oikeudellinen perintä

Perintä koostuu vapaaehtoisesta ja oikeudellisesta perinnästä. Vapaaehtoisessa perinnässä maksamatonta saatavaa voidaan periä esimerkiksi kirjeitse tai sähköpostitse lähetettävien maksumuistutusten avulla. Oikeudellinen perintä voi olla ajankohtaista silloin, kun velkaa ei ole maksettu vapaaehtoisesta perinnästä huolimatta. Oikeudelliseen perintään liittyy esimerkiksi käräjäoikeudelle toimitettava haastehakemus, joka voi johtaa velkomustuomioon ja lopulta ulosottoon.

Milloin lasku menee perintään?

Erääntyneestä laskusta seuraa maksumuistutus. Perintäkirje eli maksuvaatimus lähetetään, kun lasku on edelleen maksamatta erääntyneestä maksumuistutuksesta huolimatta. Maksuvaatimuksen laiminlyönti voi johtaa käräjäoikeudelle toimitettavaan haastehakemukseen, ellei velkojan kanssa ole erikseen sovittu esimerkiksi maksusuunnitelmasta. Jos perittävää velkaa ei makseta ajoissa, se siirretään ulosottoviraston hoidettavaksi. Lasku ei voi mennä perintään silloin, jos siitä on esimerkiksi reklamoitu sen mahdollisen virheen takia.

Asuntovakuudellista lainaa perinnässä olevien velkojen maksuun

Jos perintävaatimuksia kertyy useita, niiden kustannukset voivat karata käsistä ja takaisinmaksu saattaa olla vaikeaa. Perinnässä olevien lainojen poismaksu voi kuitenkin olla mahdollista asuntovakuudellisen lainan avulla. Lainojen yhdistäminen vakuudellisella lainalla voi olla hyvä vaihtoehto silloin, jos lainojen kustannuksia saadaan pienemmiksi.  

Asunnon ostaminen ja perinnässä olevat lainat

Perinnässä tai ulosotossa olevien lainojen poismaksu on mahdollista myös asunnon oston yhteydessä. Bluestep Bank on auttanut useita asiakkaitaan siirtymään vuokra-asumisesta omistusasuntoon, ja samalla pääsemään eroon muista olemassa olevista lainoista ja veloista. Tämä on ollut mahdollista, mikäli asiakkaalla on ollut käytössään lisävakuus esimerkiksi lähipiiriltään. Lisävakuus voi olla asunto-osake, kiinteistö tai mökki. Lisävakuuden avulla on ollut mahdollista maksaa pois esimerkiksi perinnässä tai ulosotossa olleet lainat, ja saada talous kokonaisuudessaan tasapainoon.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa

Usein kysytyt kysymykset perinnästä

Haluatko lisää tietoa perinnästä? Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

  • Kun maksusuoritus esimerkiksi laskusta viivästyy, alkaa eräpäivän jälkeen sille kertyä korkoa. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti ja alkaa kertymään laskun eräpäivästä.

  • Jos haluat tarkistaa omat luottotietosi, voit tehdä sen ilmaiseksi kerran vuodessa. Suomen Asiakastieto Oy ja Dun & Bradstreet Finland Oy (entinen Bisnode) ylläpitävät kansallista luottorekisteriä, josta voit tarkistaa tiedot sähköisesti tai kirjallisella pyynnöllä.

  • Jos et maksa velkaasi, se siirretään useimmiten perintäyhtiön hoidettavaksi. Perintäyhtiön tehtävänä on periä velka sinulta ja saada raha sille, jolle olet velkaa, tekemällä perintävaatimus. Useimmiten perintäyhtiö veloittaa tästä ylimääräisen palkkion, joka lisätään olemassa olevaan velkaan. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä maksettavanasi on velka, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkio. 

    Yksi tai useampi perintävaatimus voi estää sinua saamasta lainaa. Bluestep voi kuitenkin auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne uuteen tai olemassa olevaan asuntolainaan. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

  • Kun maksamaton velka muuttuu perintävaatimukseksi, siihen lisätään useimmiten kallis perintäpalkkio. Pääset eroon perintävaatimuksesta maksamalla takaisin velan, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkion. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä velkojen määrä on suuri ja kustannukset karkaavat käsistä. Jos omistat asuntosi, Bluestep voi auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne asuntolainaasi. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää.

  • Voimme auttaa sinua yhdistämään asuntolainaasi muita velkoja tai pienlainoja. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

  • Työnantajalle ei mene tietoa henkilön ulosotosta, mikäli velallinen on tehnyt maksusuunnitelman ulosottomiehen kanssa. Työnantaja saa tiedon ulosotosta siinä vaiheessa, jos ulosmittaus pidätetään suoraan velallisen palkasta. Tällöin työnantaja maksaa pidätetyn summan suoraan ulosotolle.

  • Ensisijaisesti ulosmittaus pyritään tekemään henkilön palkka-, eläke- tai elinkeinotuloista. Mikäli tällaisia tuloja ei ole, voi auton ulosmittaus olla mahdollista. 

  • Järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista ulosotosta huolimatta, mikäli maksukyky riittää lainan lyhentämiseen. Ylivelkaantumistilanteessa, jossa maksukyky ei riitä velkojen hoitamiseen, voi velkajärjestelyyn hakeutuminen tulla ajankohtaiseksi. 

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Ladataan