Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Tämän näet asuntolaina­laskuristamme

  • Saat arvion asuntolainan kuukausierästä. Asuntolainalaskuri laskee mukaan koron ja lainanlyhennyksen.
  • Näet, kuinka suuren omarahoitusosuuden tarvitset eri hintaisen asunnon ostamiseen. Liikuta laskurin palkkeja nähdäksesi, kuinka paljon voit saada lainaa sen perusteella, miten paljon sinulla on säästöjä tai lisävakuutta käytettävissäsi.
  • Näet, miten asuntolainan kustannukset muuttuvat, jos vaihdat korkoa tai laina-aikaa.

Asuntolainalaskuriin kannattaa syöttää mahdollisimman todenmukaiset tiedot tämänhetkisestä tilanteesta ja lainan tarpeesta. Huomioithan kuitenkin, että laskurin antamat tiedot ovat suuntaa antavia. Lopullinen lainamäärä, kuukausierä, laina-aika ja korko tarkentuvat mahdollisessa lainaneuvottelussa ja tiedot voivat näin ollen poiketa laskurin antamista tuloksista.

Paljonko voi saada asuntolainaa?

Siihen, kuinka paljon voimme myöntää asuntolainaa, vaikuttavat henkilön tulot ja käytettävissä olevat vakuudet. Vaikka emme edellytä asiakkaalta vakituista työsuhdetta, tulisi hänellä silti olla jonkinlaisia tuloja, jotka mahdollistavat lainan lyhentämisen. Lainan lyhentämisen jälkeen rahaa tulisi myös jäädä muuhun elämiseen, mikä tulee ottaa huomioon lainamäärässä. 

Asuntolainaan tarvittavan omarahoitusosuuden voi kattaa omilla säästöillä. Jos omia säästöjä ei ole vielä kertynyt riittävästi, voimme hyväksyä lisävakuudeksi esimerkiksi lainanhakijan lähipiirin omistaman asunnon tai kesämökin. Vakuuksien määrään vaikuttavat muun muassa ostettavan kohteen sijanti ja sen arvo.

Asuntolainan korkolaskuri – miten asuntolainan koron nousu vaikuttaa maksuerään?

Haluatko tietää, miten korkojen nousu vaikuttaa lainasi kuukausierään? Asuntolainalaskurilla voit arvioida, miten lainasi kuukausierä muuttuu korkojen noustessa. Huomioithan, että laskurin antamat tiedot ovat suuntaa antavia ja voivat näin ollen poiketa lopullisen lainan määrästä, korosta ja laina-ajasta.

Asiakkailta saatuja palautteita

Ladataan
3.9 / 5 perustuu 38 Arvosteluun
Palaute asiakkailtamme
Trustpilot
Muilla kielillä: Icon Bolånekalkyl | Icon Boliglånskalkulator