Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Asuntolainalaskuri on hyvä työkalu oman asuntolainan suunnitteluun. Sen avulla voit kokeilla miten eri laina-ajat, korkotasot ja lainasummat vaikuttavat kuukausittain maksettavaan lyhennyserään. Näet myös, miten suuren omarahoitusosuuden tarvitset eri lainasummilla.

Tämän näet asuntolainalaskurissamme

  • Saat arvion asuntolainan kuukausierästä. Asuntolainalaskuri laskee mukaan koron ja lainanlyhennyksen.
  • Näet, kuinka suuren omarahoitusosuuden tarvitset eri hintaisen asunnon ostamiseen. Liikuta laskurin palkkeja nähdäksesi, kuinka paljon voit saada lainaa sen perusteella, miten paljon sinulla on säästöjä tai lisävakuutta käytettävissäsi.
  • Näet, miten asuntolainakustannukset muuttuisivat, jos muutat korko tai laina-aikaa.

Asuntolainalaskuriin kannattaa syöttää mahdollisimman todenmukaiset tiedot tämänhetkisestä tilanteesta ja lainantarpeesta. Huomioithan kuitenkin, että laskurin antamat tiedot ovat suuntaa antavia. Lopullinen lainamäärä, kuukausierä, laina-aika ja korko tarkentuvat mahdollisessa lainaneuvottelussa ja tiedot voivat näin ollen poiketa laskurin antamista tuloksista.

Kuinka paljon voin saada asuntolainaa?

Siihen, kuinka paljon voimme myöntää asuntolainaa, vaikuttavat henkilön tulot ja käytettävissä olevat vakuudet. Vaikka emme edellytä asiakkaalta vakituista työsuhdetta, tulisi hänellä silti olla jonkinlaisia tuloja, jotka mahdollistavat lainan lyhentämisen. Lainan lyhentämisen jälkeen rahaa tulisi myös jäädä muuhun elämiseen, mikä tulee ottaa huomioon lainamäärässä.

Asuntolainaan tarvittavan omarahoitusosuuden voi kattaa omilla säästöillä. Jos omia säästöjä ei ole vielä kertynyt riittävästi, voimme hyväksyä lisävakuudeksi esimerkiksi lainanhakijan lähipiirin omistaman asunnon tai kesämökin. Vakuuksien määrään vaikuttavat muun muassa ostettavan kohteen sijanti ja sen arvo.

Täytä lainahakemus verkkosivujemme kautta

Jos haluat tietää, voisitko sinä saada asuntolainaa, lainahakemuksen täyttäminen onnistuu verkkosivujemme kautta. Hakemuksen lähettämisen jälkeen laina-asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja saat tarkemman arvion mahdollisuuksistasi asuntolainan saamiseen.

Muilla kielillä: Icon Bolånekalkyl | Icon Boliglånskalkulator