;

Asuntolaina ilman vakituista työtä

Bluestep pyrkii auttamaan silloin, kun perinteiset pankit eivät siihen pysty.

 

Asuntolaina ilman vakituista työpaikkaa

Perinteiset pankit pitävät usein muuta kuin vakituista työsuhdetta riskinä myöntäessään asuntolainaa. Asuntolainan saaminen saattaa osoittautua vaikeammaksi esimerkiksi kevytyrittäjälle, freelancerille, vuokratyöntekijälle, keikkatyöläiselle, tuoreelle yrittäjälle tai sijaiselle.

Työsuhteet ovat tänä päivänä yhä monimuotoisimpia ja useat saavat palkkansa jostain muusta, kuin vakituisesta työsuhteesta. Yhä useampi Suomessa ansaitsee elantonsa kevytyrittäjänä, freelancerina, vuokra- tai keikkatyöntekijänä, osa-aikaisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa tai omassa vastikään perustetussa yrityksessään. Tällöin tulot saattavat vaihdella kuukaudesta toiseen eikä kiinteää kuukausipalkkaa ole. Vaikka lainanhakija ei olisi vakituisessa työsuhteessa, voi hänellä silti olla hyvät edellytykset asuntolainan lyhentämiseen. 

Asuntolaina työttömälle 

Emme automaattisesti edellytä lainanhakijalta vakituista työsuhdetta. Lainan saamiseksi henkilöllä tulisi kuitenkin olla jonkinlaisia tuloja, jotka mahdollistavat lainan lyhentämisen. Esimerkiksi väliaikainen työttömyys ei välttämättä ole este asuntolainalle, jos lainaa haetaan yhdessä työssäkäyvän henkilön kanssa. Tällöin lainaa myöntäessä otamme huomioon talouden kokonaistulot. Jotta oma talous ei ajaudu liian tiukalle, tulisi asuntolainan lyhentämisen lisäksi maksuvara riittää myös muihin arjen kuluihin.

Asuntolaina koeajalla työskenteleville

Muutokset tulevat harvoin yksin. Uusi työpaikka uudella paikkakunnalla tarkoittaa usein uuden asunnon hankintaa. Koeaika voi kuitenkin lisätä lainahakemuksen hylkäysriskiä perinteisiltä pankeilta. Bluestep Bankille työsuhteen muoto ei kuitenkaan yksinään ole ratkaiseva tekijä tehdessämme luottokelpoisuusarviota.

Asuntolainan saaminen 

Me Bluestep Bankissa arvioimme aina koko taloudellisen tilanteen työsuhteen muodosta riippumatta. Otamme huomioon monia erilaisia tuloja ja työmuotoja. Vakituinen työsuhde ei siis ole ainoa ratkaiseva asia, kun arvioimme asiakkaidemme maksuvaraa ja -kykyä. 

Haluatko tarkistaa, voisitko sinä saada asuntolainaa? Soita asiakaspalveluumme puh. 09 3158 7600 tai täytä lainahakemus kotisivujemme kautta. 

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa

Usein kysytyt kysymykset

Harkitsetko asunnon ostamista, mutta et saanut asuntolainaa koska et ole vakituisessa työsuhteessa? Bluestep Bank pyrkii auttamaan silloin, kun perinteiset pankit eivät siihen pysty.

  • Hakemuksen käsittelyaika vaihtelee sen mukaan, millaista lainaa haet ja millaiset vakuudet lainalle tulevat. Lainakäsittelyn yhteydessä pyydämme sinulta dokumentit tuloistasi ja asunnostasi. Toimittamalla ne varmistat, että hakemuksesi käsittely etenee mahdollisimman nopeasti. Teemme lainapäätöksen 2–4 päivän kuluessa siitä, kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot.

  • Otamme mielellämme vastaan kaikki hakemukset, mutta olemme erikoistuneet auttamaan ihmisiä, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat jostain syystä hylänneet. Keskitymme aina mieluummin jokaisen lainanhakijan taloudellisiin mahdollisuuksiin kuin heidän aiempiin haasteisiinsa. Tutustumme jokaisen asiakkaan ainutlaatuiseen tilanteeseen aina huolellisesti, joten voimme usein hyväksyä myös sellaiset olosuhteet, joita muut lainanantajat eivät hyväksy. Hyvinä esimerkkeinä poikkeuksellisista tilanteista ovat luottohäiriömerkinnät, useat samanaikaiset lainat tai tavallisesta vakituisesta palkkatyöstä poikkeavat tulot.

    Ohjeistamme kaikkia, jotka hakevat lainaa meiltä kysymään lainaa ensin siitä pankista, jossa asiakkaalla on jo valmiiksi asiointia. Emme halua olla kilpailija perinteisille pankeille, vaan täydentävä rahoittaja tilanteessa, jossa perinteinen pankki on hylännyt asiakkaan lainahakemuksen.

  • Jotta voimme myöntää sinulle luottoa, sinulla pitää olla jonkinlaisia tuloja – mutta sinulla ei tarvitse olla vakituista työsuhdetta. Kokemuksemme ansiosta tiedämme, että esimerkiksi toiminimiyrittäjällä, määräaikaisella työntekijällä tai freelancer-työntekijällä voi olla hyvät edellytykset hoitaa lainaansa. Otamme huomioon yksilöllisen tilanteesi, sillä kartoitamme huolellisesti jokaisen asiakkaan taloudellisen tilanteen.

    Jos olet työttömänä hakiessasi lainaa, voimme mahdollisesti myöntää lainan, jos haet lainaa yhdessä työssäkäyvän henkilön kanssa. Otamme kotitalouden käytettävissä olevan kokonaistulon huomioon, kun teemme päätöstä lainan myöntämisestä. Tämän ansiosta saattaa olla mahdollista saada lainaa, vaikka toinen lainanhakijoista olisi väliaikaisesti työttömänä.

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Ladataan