;

Asuntolaina ilman säästöjä

Onko oman asunnon ostaminen mahdotonta ilman omia säästöjä?

Voiko ilman säästöjä saada asuntolainaa?

Tyypillisesti asuntolainan saamiseen tarvitaan riittävä määrä omarahoitusosuutta. Joskus omien säästöjen kerryttäminen voi kuitenkin olla vaikeaa, mikäli taustalta löytyy taloudellisia haasteita. Vaikka omia säästöjä ei olisi ehtinyt kertyä, voi asuntolainan saaminen siitä huolimatta onnistua lisävakuuksien ansiosta.

Omarahoitusosuus ja vakuudet

Ostettavaa kohdetta ei voi rahoittaa kokonaan lainalla, minkä takia asuntolainan saamiseksi tarvitaan riittävä määrä omarahoitusosuutta tai lisävakuuksia. Tarvittavan omarahoitusosuuden ja lisävakuuden suuruuteen vaikuttavat muun muassa ostettavan kohteen sijainti ja sen hinta. Bluestep Bank voi lainata enintään 85 % ostettavan kohteen hinnasta, jolloin loput tulee rahoittaa joko omilla säästöillä tai kattaa lisävakuuksilla. 

Lisävakuus asuntolainaan 

Omien säästöjen puuttuessa ratkaisu asuntolainan saamiseen voi löytyä lisävakuuksista. Hyväksymme lisävakuudeksi esimerkiksi lainanhakijan lähipiirin omistaman asunnon tai kesämökin. Sen, onko lisävakuus riittävä määrittävät esimerkiksi lisävakuuden sijainti, arvo ja se, onko lisävakuus jo vakuutena jossain toisessa lainassa. Mikäli lisävakuuden arvo ei riitä kokonaisuudessaan kattamaan tarvittavaa osuutta, voidaan lisävakuudeksi tarvita myös jokin toinen kohde. 

Asuntolaina ja tulot 

Emme välttämättä edellytä lainanhakijalta kiinteitä tai säännöllisiä kuukausituloja ja meiltä voit saada asuntolainaa esimerkiksi freelancerina tai yrittäjänä. Lainan lyhentämistä varten henkilön maksukyvyn tulee kuitenkin olla riittävä, vaikka kuukausittaiset tulot vaihtelisivatkin. Asuntolainan kuukausierä sovitetaan aina lainanhakijan tuloihin sopivaksi, jolloin rahaa jää arjen kulujen kattamisen lisäksi myös säästöön yllättävien kustannusten varalle. 

Lainahakemuksen täyttäminen verkossa 

Haluatko tietää, voisitko saada asuntolainaa Bluestep Bankilta? Mikäli haaveilet omasta asunnosta, voit täyttää asuntolainahakemuksen verkkosivujemme kautta. Jos kaipaat lisätietoja tai apua lainahakemuksen täyttämiseen, voit soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09 3158 7600.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa

Usein kysytyt kysymykset asuntolainastamme

Haluatko saada lisätietoja asuntolainastamme? Tututustu alta löytyviin usein kysyttyihin kysymyksiin.

  • Jotta voimme myöntää sinulle luottoa, sinulla pitää olla jonkinlaisia tuloja – mutta sinulla ei tarvitse olla vakituista työsuhdetta. Kokemuksemme ansiosta tiedämme, että esimerkiksi toiminimiyrittäjällä, määräaikaisella työntekijällä tai freelancer-työntekijällä voi olla hyvät edellytykset hoitaa lainaansa. Otamme huomioon yksilöllisen tilanteesi, sillä kartoitamme huolellisesti jokaisen asiakkaan taloudellisen tilanteen.

    Jos olet työttömänä hakiessasi lainaa, voimme mahdollisesti myöntää lainan, jos haet lainaa yhdessä työssäkäyvän henkilön kanssa. Otamme kotitalouden käytettävissä olevan kokonaistulon huomioon, kun teemme päätöstä lainan myöntämisestä. Tämän ansiosta saattaa olla mahdollista saada lainaa, vaikka toinen lainanhakijoista olisi väliaikaisesti työttömänä.

  • Otamme mielellämme vastaan kaikki hakemukset, mutta olemme erikoistuneet auttamaan ihmisiä, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat jostain syystä hylänneet. Keskitymme aina mieluummin jokaisen lainanhakijan taloudellisiin mahdollisuuksiin kuin heidän aiempiin haasteisiinsa. Tutustumme jokaisen asiakkaan ainutlaatuiseen tilanteeseen aina huolellisesti, joten voimme usein hyväksyä myös sellaiset olosuhteet, joita muut lainanantajat eivät hyväksy. Hyvinä esimerkkeinä poikkeuksellisista tilanteista ovat luottohäiriömerkinnät, useat samanaikaiset lainat tai tavallisesta vakituisesta palkkatyöstä poikkeavat tulot.

    Ohjeistamme kaikkia, jotka hakevat lainaa meiltä kysymään lainaa ensin siitä pankista, jossa asiakkaalla on jo valmiiksi asiointia. Emme halua olla kilpailija perinteisille pankeille, vaan täydentävä rahoittaja tilanteessa, jossa perinteinen pankki on hylännyt asiakkaan lainahakemuksen.

  • Hyväksymme vakuudeksi asunto-osakkeet (yleensä kerrostalo-, rivitalo-, tai paritaloasunto) ja kiinteistöt (yleensä omakotitalo tai vapaa-ajanasunto). Lainanhakijan omassa omistuksessa olevien vakuuksien lisäksi hyväksymme myös esimerkiksi lainanhakijan vanhempien omistuksessa olevat asunto-osakkeet ja kiinteistöt lainan lisävakuudeksi.

    Emme hyväksy vakuudeksi kuivan maan vapaa-ajan asuntoja, talletuksia tai muita sijoituksia. Emme hyväksy vakuudeksi myöskään autoja, veneitä tai muuta irtainta omaisuutta.

  • Järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista ulosotosta huolimatta, mikäli maksukyky riittää lainan lyhentämiseen. Ylivelkaantumistilanteessa, jossa maksukyky ei riitä velkojen hoitamiseen, voi velkajärjestelyyn hakeutuminen tulla ajankohtaiseksi. 

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Ladataan