Ulosotossa olevat lainat

Tiesitkö, että voit maksaa ulosotossa olevat saatavat Bluestep Bankin asuntovakuudellisella lainalla.

Ulosotossa olevat lainat

Mitä ulosotto tarkoittaa ja kuinka siihen joutuu? Entä voiko ulosottovelkojen maksuun hakea pankkilainaa? Tutustu aiheeseen alta.

Mistä ulosotossa on kyse? 

Lähes aina ulosotossa on kyse laiminlyötyjen velkojen perinnästä. Ulosotossa henkilön palkkatuloja tai omaisuutta voidaan ulosmitata, jotta velat saadaan maksettua. Ulosotto perustuu lakiin ja ulosottoviranomainen toimii aina puolueettomasti ottaen huomioon niin velallisen kuin velkojankin oikeudet. 

Ulosoton eteneminen 

Ennen ulosottoa velat pyritään aina perimään vapaaehtoisen perinnän kautta. Laskun eräännyttyä, velkoja lähettää velalliselle yleensä yhdestä kahteen maksumuistutusta. Jos henkilö ei maksumuistutuksista huolimatta maksa velkaansa, lähettää perintätoimisto velalliselle maksuvaatimuksen. Mikäli maksuvaatimus jää maksamatta, on velkojalla oikeus jättää käräjäoikeuteen haastehakemus, jolla haetaan velkomustuomiota. Velkomustuomiosta seuraa aina myös maksuhäiriömerkintä. Kun käräjäoikeus on antanut velkomustuomion, voi ulosotto lähettää velalliselle vireilletuloilmoituksen ja aloittaa mahdolliset ulosottotoimet. 

Velkojen maksaminen ulosoton kautta 

Ulosmittaus pyritään ensisijaisesti tekemään henkilön palkka-, eläke- tai elinkeinotuloista. Mikäli ulosmittaus ei ole mahdollista henkilön tuloista, ulosmitataan seuraavaksi irtain omaisuus. Irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi auto tai vene. Televisio ja huonekalut ovat perusturvaan kuuluvaa omaisuutta, jota ei ulosmitata. Kiinteän omaisuuden eli esimerkiksi asunnon ulosmittaaminen on yleensä viimeinen vaihtoehto ja tulee ajankohtaiseksi silloin, jos ulosmittausta ei ole voitu suorittaa esimerkiksi palkasta tai irtaimesta omaisuudesta. Ulosmittauksessa velalliselle kuuluu suojaosuus, jonka tarkoitus on turvata tämän toimeentulo. 

Ulosottovelan vanhentuminen 

Ulosotto kestää niin kauan, kunnes velat on saatu maksettua tai kun ne ovat vanhentuneet. Ulosottovelan vanhentuminen kestää tapauksesta riippuen yleensä 15—20 vuotta. Ulosotto päättyy myös silloin, jos velallinen pääsee velkajärjestelyyn. 

Ulosotto maksusuunnitelma 

Ulosmittaus voidaan tehdä suoraan henkilön palkasta, jolloin työnantaja pidättää palkasta tietyn määrän ja maksaa sen ulosotolle. Vaihtoehtoisesti velallinen voi neuvotella ulosottomiehen kanssa maksusuunnitelmasta. Maksusuunnitelmassa velallinen huolehtii itse sovitun määrän maksamisesta ulosotolle. Maksusuunnitelman vakuudeksi tarvitaan yleensä kuitenkin esimerkiksi velallisen omaisuutta. 

Pankkilaina ulosottovelkojen maksuun 

Velkojen hoitaminen esimerkiksi järjestelylainan tai velkajärjestelyn avulla saattaa olla mahdollista ulosottoon joutumisesta huolimatta. Lainojen yhdistäminen on hyvä vaihtoehto, mikäli se pienentää kuukausittaisia lainakustannuksiasi. Kulujen ollessa pienemmät, voi taloutesi saada uuden mahdollisuuden. Bluestep Bankin asuntovakuudellisen lainan avulla avoimien velkojen ja ulosottomaksujen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi olla mahdollista. 

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa

Usein kysytyt kysymykset ulosotosta

Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ulosottoon ja perintään liittyen.

 • Mikä on viivästyskorko?

  Kun maksusuoritus esimerkiksi laskusta viivästyy, alkaa eräpäivän jälkeen sille kertyä korkoa. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti ja alkaa kertymään laskun eräpäivästä.

 • Onko minulla maksuhäiriömerkintä?

  Jos haluat tarkistaa omat luottotietosi, voit tehdä sen ilmaiseksi kerran vuodessa. Suomen Asiakastieto Oy ja Dun & Bradstreet Finland Oy (entinen Bisnode) ylläpitävät kansallista luottorekisteriä, josta voit tarkistaa tiedot sähköisesti tai kirjallisella pyynnöllä.

 • Mitä tarkoittaa perintä?

  Jos et maksa velkaasi, se siirretään useimmiten perintäyhtiön hoidettavaksi. Perintäyhtiön tehtävänä on periä velka sinulta ja saada raha sille, jolle olet velkaa, tekemällä perintävaatimus. Useimmiten perintäyhtiö veloittaa tästä ylimääräisen palkkion, joka lisätään olemassa olevaan velkaan. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä maksettavanasi on velka, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkio. 

  Yksi tai useampi perintävaatimus voi estää sinua saamasta lainaa. Bluestep voi kuitenkin auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne uuteen tai olemassa olevaan asuntolainaan. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

 • Miten voin maksaa perinnässä olevat lainat?

  Kun maksamaton velka muuttuu perintävaatimukseksi, siihen lisätään useimmiten kallis perintäpalkkio. Pääset eroon perintävaatimuksesta maksamalla takaisin velan, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkion. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä velkojen määrä on suuri ja kustannukset karkaavat käsistä. Jos omistat asuntosi, Bluestep voi auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne asuntolainaasi. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää.

 • Voinko saada lainaa asunnon ostoon perinnästä huolimatta?

  Voimme auttaa sinua yhdistämään asuntolainaasi muita velkoja tai pienlainoja. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

 • Saako työnantajani tietää ulosotosta?

  Työnantajalle ei mene tietoa henkilön ulosotosta, mikäli velallinen on tehnyt maksusuunnitelman ulosottomiehen kanssa. Työnantaja saa tiedon ulosotosta siinä vaiheessa, jos ulosmittaus pidätetään suoraan velallisen palkasta. Tällöin työnantaja maksaa pidätetyn summan suoraan ulosotolle.

 • Voiko ulosotossa menettää auton?

  Ensisijaisesti ulosmittaus pyritään tekemään henkilön palkka-, eläke- tai elinkeinotuloista. Mikäli tällaisia tuloja ei ole, voi auton ulosmittaus olla mahdollista. 

 • Voiko ulosotossa oleva saada lainaa?

  Järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista ulosotosta huolimatta, mikäli maksukyky riittää lainan lyhentämiseen. Ylivelkaantumistilanteessa, jossa maksukyky ei riitä velkojen hoitamiseen, voi velkajärjestelyyn hakeutuminen tulla ajankohtaiseksi. 

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.