;

Ulosotto

Tiesitkö, että voit maksaa ulosotossa olevat saatavat Bluestep Bankin asuntovakuudellisella lainalla.

Ulosotossa olevat lainat

Ulosotto voi tulla ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun velkaa ei ole maksettu useista maksumuistutuksista ja -vaatimuksista huolimatta. Miten ulosotto toimii käytännössä ja miten se etenee? Entä voiko pankista saada lainaa ulosottovelkojen maksuun? Jatka lukemista ja saat vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Mistä ulosotossa on kyse?

Lähes aina ulosotossa on kyse laiminlyötyjen velkojen perinnästä. Ulosotossa henkilön palkkatuloja tai omaisuutta voidaan ulosmitata, jotta velat saadaan maksettua. Ulosotto perustuu lakiin ja ulosottoviranomainen toimii aina puolueettomasti ottaen huomioon niin velallisen kuin velkojankin oikeudet. 

Ulosoton eteneminen

Ennen ulosottoa velat pyritään aina perimään vapaaehtoisen perinnän kautta. Laskun eräännyttyä, velkoja lähettää velalliselle yleensä yhdestä kahteen maksumuistutusta. Jos henkilö ei maksumuistutuksista huolimatta maksa velkaansa, lähettää perintätoimisto velalliselle maksuvaatimuksen. Mikäli maksuvaatimus jää maksamatta, on velkojalla oikeus jättää käräjäoikeuteen haastehakemus, jolla haetaan velkomustuomiota. Velkomustuomiosta seuraa aina myös maksuhäiriömerkintä. Kun käräjäoikeus on antanut velkomustuomion, voi ulosotto lähettää velalliselle vireilletuloilmoituksen ja aloittaa mahdolliset ulosottotoimet.

Velkojen maksaminen ulosoton kautta

Ulosmittaus pyritään ensisijaisesti tekemään henkilön palkka-, eläke- tai elinkeinotuloista. Tuloiksi lasketaan myös esimerkiksi lomarahat ja provisiot. Myös velallisen saamat veronpalautukset voidaan ulosmitata.

Mikäli ulosmittaus ei ole mahdollista henkilön tuloista, ulosmitataan seuraavaksi irtain omaisuus. Irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi auto tai vene. Televisio ja huonekalut ovat perusturvaan kuuluvaa omaisuutta, jota ei ulosmitata.

Kiinteän omaisuuden eli esimerkiksi asunnon ulosmittaaminen on yleensä viimeinen vaihtoehto ja tulee ajankohtaiseksi silloin, jos ulosmittausta ei ole voitu suorittaa esimerkiksi palkasta tai irtaimesta omaisuudesta. Asuntoa ei välttämättä ulosmitata silloin, jos mahdollisuudet sen myymiseen ovat heikot sen kunnon tai sijainnin takia.

Ulosoton määrä – paljonko ulosotto vie palkasta?

Palkasta tehtävän ulosmittauksen määrään vaikuttavat velallisen nettotulot sekä huollettavien lasten lukumäärä. Jos velallisen tulot ovat alle suojaosuuden, ei ulosmittausta silloin voida suorittaa. Suojaosuuden tarkoitus on turvata velallisen toimeentulo ja se on suurempi henkilöillä, joilla on lapsia. Täältä voit lukea lisää palkan ja omaisuuden ulosmittauksesta sekä suojaosuuden määrästä.

Ulosottovelan vanhentuminen

Ulosotto kestää niin kauan, kunnes velat on saatu maksettua tai kun ne ovat vanhentuneet. Ulosottovelan vanhentuminen kestää tapauksesta riippuen yleensä 15—20 vuotta. Ulosotto päättyy myös silloin, jos velallinen pääsee velkajärjestelyyn.

Ulosotto maksusuunnitelma

Ulosmittaus voidaan tehdä suoraan henkilön palkasta, jolloin työnantaja pidättää palkasta tietyn määrän ja maksaa sen ulosotolle. Vaihtoehtoisesti velallinen voi neuvotella ulosottomiehen kanssa maksusuunnitelmasta. Maksusuunnitelmassa velallinen huolehtii itse sovitun määrän maksamisesta ulosotolle, jolloin työpaikan palkanlaskentaan ei mene tietoa ulosmittauksesta.

Maksusuunnitelman vakuudeksi tarvitaan yleensä esimerkiksi velallisen omaisuutta. Jos on todennäköistä, ettei velallinen noudata maksusuunnitelmaa, ei ulosottomiehen tällaisessa tapauksessa tarvitse suostua maksusuunnitelman tekemiseen.

Pankkilaina ulosottovelkojen maksuun

Bluestep Bankissa maksuhäiriömerkinnät tai ulosottovelat eivät automaattisesti estä lainansaantia. Ulosottovelkojen poismaksu voi olla mahdollista järjestelylainan avulla. Lainan saamiseksi hakijalla tulee olla käytössään riittävästi vakuuksia, kuten omistusasunto ja tarpeeksi tuloja lainanlyhennysten hoitamiseen.

Ulosottovelkojen poismaksu nopeuttaa myös luottotietojen puhdistumista. Luottotietolain uudistuksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu luottotiedoista 30 päivän kuluessa siitä, kun velat on raportoitu maksetuksi

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa

Usein kysytyt kysymykset ulosotosta

Alta löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin ulosotosta.

  • Ulosotto on prosessi, joka liittyy laiminlyötyjen velkojen perintään. Se voi kohdistua henkilön palkkaan, omaisuuteen tai muihin varoihin velkojen maksamiseksi.

  • Suojaosuudella tarkoitetaan summaa, joka velalliselle tulee jäädä palkan tai muun tulon ulosmittauksen jälkeen. Sen tarkoituksena on turvata velallisen toimeentulo ulosoton aikana.

  • Ulosotto alkaa yleensä siinä vaiheessa, kun velallinen ei ole suorittanut velkojensa maksua useista maksumuistutuksista- ja vaatimuksista huolimatta. Tällöin velkoja voi hakea käräjäoikeudesta velkomustuomiota. Jos velallinen saa velkomustuomion, lähettää ulosotto hänelle vireilletuloilmoituksen ja aloittaa mahdolliset ulosottotoimet.

  • Ennen ulosottoon joutumista velat pyritään perimään vapaaehtoisella perinnällä. Jos velkoja ei makseta vapaaehtoisesta perinnästä huolimatta, seuraa siitä usein maksuvaatimuksia, perintätoimiston toimia ja mahdollinen velkomustuomio käräjäoikeudelta. Velkomustuomiosta aiheutuu velalliselle myös maksuhäiriömerkintä.

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Ladataan