;

Velkajärjestely

Velkajärjestely voi tulla ajankohtaiseksi silloin, kun maksukyky ei enää riitä veloista selviytymiseen. Bluestep Bank voi kuitenkin auttaa ennen velkajärjestelyyn joutumista.

Velkajärjestely voi olla viimeinen keino taloudellisen ahdingon pelastamiseen

Joskus elämässä saattaa tulla vastaan tilanne, jossa maksukyky ei enää riitä velkojen hoitamiseen. Erilaiset syyt, kuten suuret määrät kulutusluottoja tai työkyvyn vievä sairastuminen voivat ajaa henkilön taloudelliseen ahdinkoon. Mikä velkajärjestely on ja milloin siihen hakeutuminen on ajankohtaista? Tutustu aiheeseen alta.

Mitä velkajärjestely tarkoittaa?

Velkajärjestely voidaan myöntää, kun maksukyky ei enää riitä veloista selviytymiseen. Tuomioistuimen määräämän velkajärjestelyn tavoitteena on, että velat sovitetaan henkilön maksukykyyn ja lopulta tämä pääsee eroon veloistaan. Velkajärjestelyyn kuuluu noin 3–5 vuotta kestävä maksuohjelma, jonka aikana velkoja maksetaan pois.

Yksityishenkilön velkajärjestely

Yksityishenkilön velkajärjestely on prosessi, jonka tarkoituksena on auttaa ylivelkaantunutta selviytymään taloudellisista vaikeuksista ja saamaan talous takaisin hallintaan. Velkajärjestelyssä neuvotellaan velkojien kanssa velan maksuun liittyvien vaatimusten vähentämisestä ja takaisinmaksuaikataulun järjestämisestä. Käräjäoikeus voi myöntää velkajärjestelyn siinä vaiheessa, kun velkoja on ensin yritetty maksaa ulosoton kautta.

Velkajärjestelyprosessin tarkoituksena on tarjota taloudellista helpotusta yksityishenkilöille, joilla on liian suuri velkataakka ja jotka eivät kykene maksamaan velkojaan sovittujen ehtojen mukaisesti. Tällaiset tilanteet voivat johtua esimerkiksi työttömyydestä, sairauksista, avioerosta tai muista yllättävistä taloudellisista vaikeuksista.

Velkajärjestelyyn hakeutuminen

Ennen velkajärjestelyyn hakeutumista henkilön taloudellinen tilanne kartoitetaan perusteellisesti. Ylivelkaantumistilanteessa velkojilta selvitetään ensin, onko velkojen maksussa mahdollista hyödyntää esimerkiksi lyhennysvapaata tai laina-ajan pidentämistä. Tilanteessa, jossa henkilöllä on samanaikaisesti monta lainaa, voi järjestelylaina tulla kysymykseen. Velkajärjestelyyn hakeudutaan yleensä silloin, kun velkaongelmiin ei ole löydetty mitään muuta ratkaisua esimerkiksi ulosotosta tai järjestelylainasta huolimatta.

Velkajärjestelyn myöntäminen

Vaikka velkajärjestelyyn voi hakeutua kuka tahansa henkilö, joka ei kykene selviytymään veloistaan, ei sitä kuitenkaan voida myöntää kaikille. Kielteinen velkajärjestelypäätös voi johtua esimerkiksi hakijan omasta huolimattomuudesta kulutusluottojen suhteen, rikosperusteisista veloista tai jo aikaisemmin myönnetystä velkajärjestelystä. Velkajärjestelypäätöksessä otetaan lisäksi huomioon hakijan työkyky ja ikä. Kielteisen päätöksen voi saada, mikäli hakijan katsotaan olevan tilapäisesti maksukyvytön esimerkiksi sairausloman takia. Jo velkajärjestelyhakemusta täyttäessä tulee pitää huoli tietojen paikkansapitävyydestä, sillä myös tietojen salaaminen johtaa yleensä kielteiseen päätökseen.

Bluestep Bank voi auttaa ennen velkajärjestelyyn joutumista

Bluestep Bank voi auttaa tilanteessa, jossa henkilöllä on useampia yhtäaikaisia lainoja. Useiden lainojen kustannukset vuositasolla voivat olla merkittävästi suurempia, kuin yhden lainan lyhentäminen. Lainojen yhdistämisessä otamme huomioon erilaiset tulonlähteesi ja keskitymme maksukykyysi tulevaisuudessa. Mikäli omistat jo asunnon, voit käyttää sitä vakuutena yhdistelylainaa hakiessasi. Laina-asiantuntijamme käyvät tarkasti läpi kokonaistilanteesi ja ehdottavat sen perusteella juuri sinulle sopivinta ratkaisua.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa

Usein kysytyt kysymykset velkajärjestelystä

Haluatko lisää tietoa velkajärjestelyyn liittyen? Alta löydät vastauksia yleisimpiin kysymyksiin aiheesta.

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Ladataan