Uusperhe osti omakotitalon ja pääsi eroon vuokraloukusta

Uusperhe pääsi eroon kahdesta vuokra-asunnosta ja osti omakotitalon, jossa oli tarpeeksi tilaa jokaiselle perheenjäsenelle. Asuntolainan saamista perinteiseltä pankilta hankaloittivat kuitenkin toisen hakijan maksuhäiriömerkintä ja ulosottovelka. 

Uusperhe asui kahdessa erillisessä vuokra-asunnossa ja yhteenlasketut asuinkustannukset olivat karanneet reilusti yli kahteen tuhanteen euroon kuukaudessa. Elämä kahden asunnon välillä ei ollut käytännöllistä ja toiveissa olikin löytää koti, joka vastaisi jokaisen perheenjäsenen tarpeita. Sopivan vuokra-asunnon löytäminen osoittautui kuitenkin haastavaksi ja katseet siirtyivät lopulta omakotitalon etsintään. 

- Usein asuntojen vuokrat etenkin Etelä-Suomessa voivat karata käsistä ja samalla summalla olisi mahdollista lyhentää jopa asuntolainaa. Moni ihminen jää kuitenkin ilman lainaa esimerkiksi aikaisempien taloudellisten haasteiden takia, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Jonne Niemi. 

Asuntolaina ei järjestynytkään perinteiseltä pankilta 

Perhe haki asuntolainaa omasta pankistaan ja harmillisesti lainapäätös oli kielteinen. Toisen hakijan ulosottovelka ja maksuhäiriömerkintä olivat syinä lainahakemuksen hylkäämiseen. 

- Perinteiset pankit käyttävät usein automatisoitua luotonmyöntöprosessia, minkä seurauksena moni saattaa jäädä ilman asuntolainaa, Niemi tarkentaa. 

Kielteiset asuntolainapäätökset ja niiden kautta omistusasumisen ulkopuolelle jääminen aiheuttavat omat haasteensa. Riskinä onkin jäädä vuokraloukkuun ja tätä kautta menettää mahdollisuus oman varallisuuden kerryttämiseen omistusasumisen myötä. Vaikka lainanhakijalla olisi aikaisempia taloudellisia haasteita, voivat tämän kuukausitulot olla silti riittävät asuntolainan lyhentämiseen. 

Bluestep Bank mahdollisti omakotitalon oston 

Perhe osti reilun kokoisen omakotitalon Uudenmaan alueelta ja näin kaikki pääsivät asumaan yhdessä saman katon alle. Ulosottovelasta johtuen asuntolainan yhteyteen myönnettiin myös lisälainaa kattamaan kyseiset velat. Asuntovakuudellisen lainan avulla velka saatiin maksettua pois ja samalla säästettiin velanhoitokuluissa. 

- Ulosottovelkojen rahoittaminen pankkilainalla on yleensä asiakkaalle huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Lisäksi maksuhäiriömerkinnöistä eroon pääseminen nopeutuu, kun kaikki ulosotossa olevat velat maksetaan pois, Niemi kommentoi. 

Koti vakaampaa tulevaisuutta omistusasumisen myötä 

Uusperheen kuukausittaisia asumiskustannuksia saatiin alennettua ja rahaa jäi enemmän arjen muihin kuluihin, kuten lasten harrastuksiin. Omistusasunto mahdollisti myös oman varallisuuden kerryttämisen ja tätä kautta vakaamman tulevaisuuden. 

- Haluamme mahdollistaa oman asunnon hankkimisen yhä useammalle ihmiselle. Kun asiakas on päässyt käsiksi omistusasumiseen ja taloudellinen tilanne on tasoittunut, tavoitteena on siirtyä takaisin oman pankin asiakkaaksi, päättää Niemi. 

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa