Perhe sai tilaisuuden nykyisen vuokrakodin ostamiseen

Perhe sai kielteisen asuntolainapäätöksen omasta pankistaan ja oli lähellä menettää mahdollisuuden omistusasumiseen. Hakijoiden hyvät tulot ja lähipiiriltä saatava vakuus mahdollistivat kuitenkin lopulta lainansaannin Bluestep Bankilta.

Keski-Suomessa vuokralla asunut perhe halusi päästä käsiksi omistusasumiseen. Maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton takia he eivät kuitenkaan saaneet asuntolainaa omasta pankistaan ja asunnon ostaminen meinasi jäädä vain haaveeksi. Perheen taloudelliset haasteet saivat alkunsa, kun tulotaso laski hetkellisesti ja tilapäistä ratkaisua haettiin kulutusluotoista. Myös laskuja oli edennyt perintään ja jopa ulosottoon saakka. Nyt perheen taloudellinen tilanne oli kuitenkin tasaantunut, vaikka maksuhäiriömerkinnästä tai ulosottoveloista ei vielä oltukaan päästy eroon. 

- Monella asiakkaistamme on maksuhäiriömerkintöjä tai muita taloudellisia haasteita, jotka vaikuttavat heidän lainansaantimahdollisuuksiinsa perinteisiltä pankeilta. Maksuhäiriömerkinnän saaneilla henkilöillä voi kuitenkin olla riittävät tulot ja näin ollen hyvät edellytykset asuntolainan lyhentämiseen, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Piritta Hekkala. 

Perheelle avautui mahdollisuus nykyisen vuokrakodin ostamiseen 

Joskus eteen saattaa tulla tilanne, jossa nykyisen vuokra-asunnon ostaminen omaksi voi olla mahdollista näin kävi omakotitalossa vuokralla asuneelle perheelle. Nykyinen koti vastasi nelihenkisen perheen tarpeita ja omakotitalon omistaja oli halukas myymään kohteen vuokralaisille. Kielteisen lainapäätöksen omalta pankilta saatuaan perhe otti yhteyttä Bluestep Bankiin, jolloin lähdettiin selvittämään heidän lainansaantimahdollisuuksiaan. 

- Jo lainahakemuksen käsittelyvaiheessa hakijan taloudellinen tilanne kartoitetaan perusteellisesti. Emme koskaan myönnä lainaa hakijalle, joka voi saada edullisemman lainatarjouksen omasta pankistaan. 

Vakuus asuntolainaan löytyi lähipiiristä 

Molemmat hakijat olivat vakituisessa työsuhteessa ja näin kuukausittaiset tulot riittivät lainanlyhennyksiin. Riittäviä säästöjä asuntolainaan tarvittavaa vakuutta varten ei kuitenkaan löytynyt. Lisävakuus saatiin lopulta toisen hakijan vanhemman omistamasta asunnosta ja näin perheelle voitiin myöntää asuntolainaa.  

- Harvalla on säästössä asuntolainan vakuudeksi tarvittavaa summaa, etenkin jos hakijalla on aikaisempia taloudellisia haasteita. Vakuudeksi hyväksymme kuitenkin myös esimerkiksi vanhempien tai muun lähipiirin omistaman asunnon tai kesämökin, Hekkala tarkentaa. 

Kulutusluotot ja ulosottovelat maksettiin pois asuntovakuudellisella lainalla 

Asuntolainan yhteydessä on mahdollista saada asuntovakuudellista lainaa, jolla voi maksaa pois muita lainoja, kuten kalliita kulutusluottoja tai ulosottovelkoja. Näin toimittiin myös Keski-Suomessa asuvan perheen kohdalla. Lisälainaa myönnettiin myös ostettavan kohteen remontoimista varten. 

- Kulutusluottojen ja ulosottovelkojen poismaksu asuntovakuudellisen lainan avulla alensi perheen kuukausittaisia kustannuksia. Lisäksi oman varallisuuden kerryttäminen tuli mahdolliseksi omistusasunnon myötä, Hekkala päättää. 

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa