Nuoren perheen unelma omasta kodista toteutui Bluestep-pankin asuntolainalla

Nuoren perheen pitkäaikainen unelma omasta kodista toteutui Bluestep-pankin asuntolainan avulla. Asunnon osto on nyt mahdollista yhä useammalle.

Haasteet menneisyyden taloudenhoidossa tai tuore yrittäjyys ei välttämättä ole asuntolainan saamisen este. Bluestep-pankki pyrkii auttamaan asuntohaaveiden toteutumisessa tilanteissa, joissa perinteisemmät pankit perääntyvät.

Suomi on täynnä tarinoita, joissa oma asunto jää haaveeksi koska asuntolainaa ei syystä tai toisesta saa perinteisestä pankista. Lainaa ei heru, koska taustalta saattaa löytyä vanha maksuhäiriömerkintä, ulosotto- tai muuta lainaa, hakija on vasta-alkanut yrittäjä tai työsuhde ei ole vakinainen. 

- Monella meitä lähestyvällä asiakkaalla unelma omasta asunnosta kuitenkin elää ja heistä tuntuu turhauttavalta olla jumissa vuokralaisen asemassa, vaikka oma talous on muuten tasapainossa, kuvailee Bluestep-pankin asuntolainakäsittelijä Jyrki Seppälä.

Hän sanoo tilanteen tuntuvan asiakkaista usein epäreilulta, että menneisyydelle lasketaan niin suuri painoarvo ja siitä muodostuu hankintojen este myös tulevaisuudessa. Lainaprosessit kun eivät tyypillisesti näe tarinaa ihmisen takana ja automatisaatio saattaa suoraan hylkää asuntolainahakemuksen.

Ulosotto oli aiemmin estänyt oman asunnon oston

Seppälä kertoo esimerkin nuoresta parista, jossa molemmat kävivät vakitöissä ja toive omasta kodista oli vahva. Lainan saaminen perinteisestä pankista kuitenkin tyssäsi kerta toisensa perään pariskunnan toisen osapuolen maksuhäiriömerkinnän ja ulosoton takia.

- Ulosotto oli merkittävä stressitekijä ja esti tulpan lailla etenemisen elämässä sekä oman kodin hankkimisen.

Onneksi pariskunta päätti kääntyä Bluestepin puoleen ja tilannetta alettiin tarkastella kokonaisvaltaisesti.

- Saimme yhdessä ratkaistua lainaan tarvittavat lisävakuudet ja tässä tapauksessa vakuudet löytyivät vanhemmilta. Asuntolaina järjestyi ja pari sai hankittua itselleen kodin. Samassa prosessissa myös maksettiin ulosottovelat pois ja tilanne parani huomattavasti.

Katse tulevaisuudessa

Kuten maksuhäiriö myös lyhyt yrittäjyyshistoria voi olla pankeille syy hylätä asuntolainahakemus, Seppälä sanoo.

- Eräs yrittäjä oli juuri perustanut yrityksen ja halusi samaan aikaan hankkia myös itselleen oman asunnon. Lainaa ei perinteisistä pankeista kuitenkaan saanut siitä syystä, että yritys oli ollut toiminnassa vasta alle yhden tilikauden.

- Hän päätti lähestyä meitä. Ryhdyimme katsomaan yrityksen tilauskantaa, kartoitimme yrittäjän osaamista ja päädyimme kokonaisarvion tehtyämme tarjoamaan hänelle asuntolainaa. Emme siis jääneet kiinni historiaan vaan päätimme katsoa tulevaisuuteen, Seppälä toteaa.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa