Maksuhäiriömerkinnästä on nyt mahdollista päästä eroon kuukaudessa – ulosottovelkojen poismaksuun voi löytyä ratkaisu Bluestep Bankista

Bluestep Bank on toimintansa alusta alkaen mahdollistanut oman asunnon oston heille, joiden asuntolainahakemuksen perinteiset pankit ovat hylänneet. Joulukuussa voimaan astuneen lakiuudistuksen myötä pankki voi nyt auttaa myös pääsemään nopeammin eroon rasitteena olleesta maksuhäiriömerkinnästä ja ulosottovelasta.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä voimaan astuneen lakiuudistuksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu luottotiedoista kuukauden kuluttua siitä, kun siihen liittyvä maksu tai velka on raportoitu suoritetuksi. Suurena erona aiempaan lakiin on lisäksi se, ettei uusi maksuhäiriömerkintä pidennä toisten merkintöjen voimassaoloaikaa – kaikki merkinnät ovat siis itsenäisiä. Maksuhäiriömerkintä on aiemmin näkynyt henkilön luottotiedoissa vähintään kaksi vuotta ja sen voimassaoloaika on voinut pidentyä entisestään uuden merkinnän myötä.

- Lakiuudistus vaikuttaa suuresti monen ihmisen elämään. Vanhan maksuhäiriömerkinnän seurauksista on voinut joutua kärsimään usean vuoden ajan, vaikka omat raha-asiat olisikin merkinnän saamisen jälkeen hoidettu moitteettomasti, kertoo Bluestep Bank Suomen maajohtaja Petri Matikainen.

Bluestep Bank voi auttaa pääsemään eroon maksuhäiriömerkinnästä

Usealta Bluestep Bankin asiakkaalta löytyy taustalta maksuhäiriömerkintä, joka on estänyt asuntolainan saamisen perinteiseltä pankilta. Osalla maksuhäiriömerkintä näkyi luottotiedoissa maksetusta velasta huolimatta ja osalla puolestaan oli vielä jäljellä maksamatonta ulosottovelkaa.

- Olemme auttaneet monia ihmisiä oman asunnon ostamisessa ulosottoveloista huolimatta. Vakuuksien ollessa riittävät, voimme asuntolainan yhteydessä maksaa ulosottovelat pois asuntovakuudellisella lainalla. Ulosottovelkojen poismaksu on myös ollut mahdollista tilanteissa, joissa asiakkaamme on jo asunut omistusasunnossa. Tällöin olemme voineet käyttää kyseistä asuntoa lainan vakuutena, jatkaa Matikainen.

Ulosottovelkojen maksaminen asuntovakuudellisella lainalla on usein asiakkaalle parempi vaihtoehto, sillä ulosotolle maksettavaa summaa ei enää pidätetä suoraan esimerkiksi palkasta. Lakiuudistuksen myötä ulosottovelkojen poismaksu vakuudellisella lainalla mahdollistaa myös luottotietojen puhdistumisen jo kuukauden kuluttua.

- Harva vuokralla asuva tietää, että oman asunnon ostaminen voi olla mahdollista ulosottoveloista huolimatta tai että omistusasuntoa vastaan voi saada lainaa ulosottovelkojen poismaksuun, kommentoi Matikainen.

Lakiuudistuksen vaikutukset

Lakiuudistuksella halutaan parantaa taloudellisista vaikeuksista kärsivien henkilöiden asemaa ja torjua ylivelkaantumista. Erityistä hyötyä uudistuksesta on henkilöille, jotka ovat maksaneet velkansa pois, mutta joutuvat silti odottamaan kohtuuttoman pitkään luottotietojen puhdistumista.

- Toivottavasti maksuhäiriömerkinnän lyhyt säilytysaika myös motivoisi haastavassa taloustilanteessa olevia ihmisiä hakemaan ratkaisua, päättää Matikainen.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa