Lastenhoitaja oli menettää asuntonsa ulosoton seurauksena

Talousvaikeuksia ei aina osaa ennakoida ja ne voivat olla usean eri tekijän summa. Ero, sairastuminen tai esimerkiksi äkillinen työttömyys voivat kaikki horjuttaa taloudellista tasapainoa. Tilanne voi tuntua toivottomalta etenkin silloin, jos apua omalta pankilta ei ole saatavilla. Yhä useampi on kuitenkin saanut taloutensa tasapainoon ja toteuttanut asuntohaaveensa uuden pankin avulla.

Bluestep Bankiin otti yhteyttä asiakas, joka oli ylivelkaantunut epäonnisen parisuhteen seurauksena. Suurimmat arjen kulut olivat kaatuneet yhden ihmisen niskaan, ja maksukyvyn heikennyttyä nopeaa apua tilanteeseen oli haettu pikalainoista. Maksukyky ei kuitenkaan riittänyt usean eri luoton hoitamiseen ja oman asunnon ulosmittauksen tullessa ajankohtaiseksi, alkoi tilanne tuntua mahdottomalta.

Milloin oman asunnon ulosmittaus tulee ajankohtaiseksi?

Oman asunnon ulosmittaus on yleensä viimeinen vaihtoehto velkojen maksussa ja ulosotolle maksettava summa pyritään ensisijaisesti pidättämään esimerkiksi suoraan velallisen palkasta. Bluestep Bankilta apua hakeneella asiakkaalla velkojen määrä oli kuitenkin niin suuri, että ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lopulta omistusasunnon ulosmittaus.

– Perinteiset pankit harvoin myöntävät lainaa velkojen maksuun voimassa olevasta maksuhäiriömerkinnästä johtuen, minkä takia ylivelkaantuneen voikin olla haastavaa löytää ulospääsyä tilanteesta. Bluestep Bankissa ulosottovelat tai muut aiemmat taloudelliset haasteet eivät kuitenkaan automaattisesti johda kielteiseen lainapäätökseen. Lainan saamiseksi hakijalla tulee kuitenkin olla käytössään omistusasunto vakuudeksi ja riittävästi maksukykyä lainanlyhennyksiä ajatellen, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Jukka-Pekka Savolainen.

Järjestelylainaa ulosottovelkojen ja kulutusluottojen poismaksuun

Talousvaikeuksiin ajautuneen asiakkaan kohdalla vakuutena voitiin käyttää hänen omistusasuntoaan. Lisäksi selvitettiin henkilön maksukykyä lainanlyhennyksiä ajatellen. Asiakkaalla oli säännölliset tulot, mutta useat eri luotot olivat nostaneet kuukausimenot erittäin korkealle. Bluestep Bankin ratkaisu oli asiakkaalle taloudellisesti kannattava ja sillä saatiinkin alennettua kuukausittaisia kustannuksia. Järjestelylainalla maksettiin pois ulosottovelat ja loput kulutusluotot, jolloin asiakas sai pitää kotinsa.

– Emme tarjoa asiakkaalle sellaista ratkaisua, joka huonontaisi tämän nykyistä tilannetta. Käytämme runsaasti aikaa jokaisen asiakkaan kanssa varmistuaksemme siitä, että saamme muutettua hänen tilannettaan parempaan suuntaan, tarkentaa Savolainen.

Luottotiedot puhdistuivat nopeammin

Bluestep Bank on mahdollistanut monelle asiakkaalleen ulosottovelkojen poismaksun ja 1.12.2022 voimaan astuneen luottotietolakia koskevan uudistuksen myötä pankki voi nykyään nopeuttaa myös maksuhäiriömerkinnän poistumista asiakkaan luottotiedoista.

– Lakiuudistus maksuhäiriömerkinnän voimassaoloajasta astui voimaan joulukuun ensimmäinen päivä. Sen mukaan henkilöt, jotka ovat maksaneet maksuhäiriömerkintään johtaneet velat, pääsevät merkinnästä eroon kuukauden kuluttua siitä, kun velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi. Sen lisäksi, että tämä asiakas sai pitää omistusasuntonsa ja sai taloutensa tasapainoon, pääsi hän myös vuoden 2023 alussa eroon rasitteena olleesta maksuhäiriömerkinnästä, päättää Savolainen.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa