Laki maksuhäiriöstä uudistui – ulosottovelallinen sai uuden alun Bluestep Bankin avulla

Bluestep Bank on auttanut useita asiakkaitaan ulosottovelkojen poismaksussa ja taloudellisen tasapainon saavuttamisessa. Viime vuoden joulukuussa voimaan astuneen luottotietolain uudistuksen ansiosta monet asiakkaat ovat päässeet aloittamaan uuden vuoden puhtailla luottotiedoilla ilman maksuhäiriömerkintää.

Maksuhäiriömerkinnän säilytysaikaa koskeva luottotietolaki uudistui 1.12.2022. Tämä tarkoittaa, että merkinnästä voi nykyään päästä eroon 30 päivässä siitä, kun velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi.

- Viime vuoden joulukuusta alkaen olemme ulosottovelkojen poismaksun lisäksi pystyneet mahdollistamaan jo useammalle asiakkaalle luottotietojen nopeamman puhdistumisen, tarkentaa Bluestep Bankin laina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Miten ulosottovelkojen poismaksu onnistuu?

Viime vuoden puolella Bluestep Bankiin otti yhteyttä asiakas, joka oli ajautunut taloudelliseen ahdinkoon haastavan elämäntilanteen takia ja menettänyt omien raha-asioiden hallinnan. Maksukyvyn heikennyttyä laskuja oli siirtynyt ulosottoon ja siitä muistuttikin nyt luottotiedoissa näkyvä maksuhäiriömerkintä. Merkintä luottotiedoissa voi vaikeuttaa huomattavasti jokapäiväistä elämää ja esimerkiksi luottokortin, vakuutuksien tai vaikkapa netti- tai puhelinliittymän saaminen voi olla lähes mahdotonta.

- Ulosottoveloissa on usein korkeat korot ja kulut, jolloin ne voivat rasittaa taloutta paljonkin yhdessä maksuhäiriömerkinnän kanssa. Mikäli ulosottoveloista ei selviä, voi velkajärjestely olla viimeinen keino tilanteen pelastamiseen. Vaihtoehtoinen ratkaisu saattaa kuitenkin löytyä Bluestep Bankin asuntovakuudellisesta lainasta, kertoo Lindeman.

Haastavassa tilanteessa oleva asiakas oli motivoitunut saamaan taloutensa hallintaan, mutta oma pankki ei tilanteessa pystynyt auttamaan maksuhäiriömerkinnän takia. Bluestep Bankille asiakkaan tilanne näytti kuitenkin paremmalta, sillä hänellä oli käytössään omistusasunto lainan vakuudeksi ja maksukyky lainanlyhennyksiin oli riittävä.

- Hakiessa meiltä lainaa ulosottovelkojen poismaksuun tai kalliiden kulutusluottojen korvaamiseen, tulee asiakkaalla olla käytössään omistusasunto lainan vakuudeksi. Asuntovakuuden ansiosta pystymme lähtökohtaisesti tarjoamaan asiakkaalle paremmat lainaehdot esimerkiksi vakuudettomiin luottoihin verrattuna, kommentoi Lindeman.

Tasapainoisempi talous ilman maksuhäiriömerkintää ja ulosottovelkaa

Bluestep Bankiin yhteyttä ottaneen asiakkaan tilanteeseen perehdyttiin tarkasti, jolloin voitiin varmistua siitä, että pankin ratkaisu parantaa tämän nykyistä tilannetta. Ulosottovelkojen poismaksu asuntovakuudellisella lainalla toi talouteen tasapainoa ja puhtaat luottotiedot heti vuoden 2023 alusta antoivat asiakkaalle uuden alun.

- Saimme asiakkaalta positiivista palautetta yksilöllisestä palvelusta ja hän oli erittäin kiitollinen siitä, että ratkaisumme auttoi häntä saamaan oman talouden takaisin hallintaan, päättää Lindeman.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa