;

Asuntolaina ensiasunnon ostajalle

Bluestep Bankilta voit saada lainaa ensiasunnon ostoon silloin, kun et ole saanut lainaa perinteiseltä pankilta.

Asuntolainaa ensiasuntoon

Haaveiletko ensimmäisen oman asunnon ostamisesta? Hienoa – me Bluestep Bankilla haluamme olla mukana toteuttamassa unelmaasi. Ennen lainan hakemista ja asunnon ostoa on tärkeää kartoittaa tarkasti oma taloudellinen tilanne ja kriteerit asuntoa kohtaan. Lue alta vinkit ensiasunnon ostajalle.

Ensiasunnon ostajan rahanarvoiset edut

Ensiasunnon ostajana sinun ei tarvitse maksaa varainsiirtoveroa, mikäli tietyt ehdot täyttyvät. Varainsiirtoveron maksamisesta vapauttavia ehtoja ovat esimerkiksi 18–39 vuoden ikä, asunnon omistamisprosentin suuruus ja asunnon ostaminen vakituiseksi asunnoksi sekä siihen muuttaminen kuuden kuukauden sisällä ostohetkestä.

Huomioithan, että varainsiirtoverovapaus poistuu 1.1.2024 alkaen.

Ennen asuntolainan hakemista

Ennen asuntolainan hakemista on tärkeää kartoittaa, millaista asuntoa on lähdössä ostamaan. Onko toiveissa kenties saunallinen ja parvekkeellinen asunto vai riittääkö vähempi varustelu? Muun muassa nämä ominaisuudet lisäävät asuntojen arvoa, mikä puolestaan tulee ottaa huomioon omassa budjetissa. Kuukausittaiset tulot ja menot tulee kirjata ylös, jotta oman maksukyvyn hahmottaminen on helpompaa. Kuinka paljon olet valmis maksamaan lainanlyhennystä niin, ettei oma talous kärsi liikaa? Vaikka tulevaisuutta ei voi aina ennakoida, on hyvä myös muistaa jättää säästöjä mahdollisiin elämän tuomiin muutoksiin. 

Asuntolainan hakeminen

Oman maksukyvyn, budjetin ja ensiasunnon kriteerien ollessa selvillä, on aika hakea asuntolainaa. Mahdollisuus asuntolainan saamiseen on hyvä olla selvitettynä jo ennen asuntonäyttöjä, sillä se antaa mahdollisuuden toimia nopeasti oikean kodin sattuessa kohdalle. Kilpailu voi asuntomarkkinoilla olla ajoittain kovaakin ja huippuyksilöt menevät kaupaksi nopeasti.

Bluestep Bank käsittelee lainahakemuksesi aina yksilöllisesti ottaen huomioon taloudellisen tilanteesi kokonaisuudessaan. Mahdolliset maksuhäiriömerkinnät, muiden pankkien hylkäämät lainahakemukset tai muut aikaisemmat taloudelliset haasteet eivät siis välttämättä ole esteenä asuntolainan saamiselle. Ota askel kohti unelmaasi ja selvitetään yhdessä millainen laina sopii juuri tämänhetkiseen tilanteeseesi! 

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa

Usein kysytyt kysymykset asuntolainasta

Oletko ensiasunnon ostaja? Alta löydät vastauksia suosituimpiin kysymyksiin asuntolainaamme liittyen.

  • Otamme mielellämme vastaan kaikki hakemukset, mutta olemme erikoistuneet auttamaan ihmisiä, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat jostain syystä hylänneet. Keskitymme aina mieluummin jokaisen lainanhakijan taloudellisiin mahdollisuuksiin kuin heidän aiempiin haasteisiinsa. Tutustumme jokaisen asiakkaan ainutlaatuiseen tilanteeseen aina huolellisesti, joten voimme usein hyväksyä myös sellaiset olosuhteet, joita muut lainanantajat eivät hyväksy. Hyvinä esimerkkeinä poikkeuksellisista tilanteista ovat luottohäiriömerkinnät, useat samanaikaiset lainat tai tavallisesta vakituisesta palkkatyöstä poikkeavat tulot.

    Ohjeistamme kaikkia, jotka hakevat lainaa meiltä kysymään lainaa ensin siitä pankista, jossa asiakkaalla on jo valmiiksi asiointia. Emme halua olla kilpailija perinteisille pankeille, vaan täydentävä rahoittaja tilanteessa, jossa perinteinen pankki on hylännyt asiakkaan lainahakemuksen.

  • Se, kuinka paljon voimme myöntää sinulle lainaa, riippuu taloudellisesta tilanteestasi. Myös lainan vakuudeksi tulevien vakuuksien käypä arvo vaikuttaa siihen, kuinka suuren lainan voimme myöntää.

  • Hakemuksen käsittelyaika vaihtelee sen mukaan, millaista lainaa haet ja millaiset vakuudet lainalle tulevat. Lainakäsittelyn yhteydessä pyydämme sinulta dokumentit tuloistasi ja asunnostasi. Toimittamalla ne varmistat, että hakemuksesi käsittely etenee mahdollisimman nopeasti. Teemme lainapäätöksen 2–4 päivän kuluessa siitä, kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot.

  • Kyllä voit. Otamme aina huomioon asiakkaan kokonaistilanteen.

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Ladataan