Ulosottoon joutunut pariskunta oli menettää omistusasuntonsa

Ulosottovelkojen nopeaan poismaksuun on aiemmin ollut lähes mahdotonta löytää ratkaisua perinteisten pankkien edellyttäessä lainanhakijalta puhtaita luottotietoja. Kun muuta keinoa ulosottovelkojen poismaksuun ei ole, saattaa pahimmassa tapauksessa ulosmittauksen kohteeksi joutua oma asunto. Harva kuitenkaan tietää, että ratkaisu ulosottovelkojen poismaksuun voi löytyä uudesta pankista.

Bluestep Bankiin otti yhteyttä Pirkanmaalla asuva pariskunta, joka oli ajautunut talousvaikeuksiin tulotason laskettua. Osa maksamatta jääneistä laskuista oli ensin siirtynyt perintään ja sen jälkeen ulosottoon saakka. Taloutta rasittivat lisäksi kulutusluotot, joilla oltiin yritetty parantaa haastavaa tilannetta. Pikalainat olivat kuitenkin johtaneet yhä suurempiin vaikeuksiin, eikä pari ollut kyennyt enää maksamaan velkojaan. Riskinä olikin nyt oman asunnon menettäminen ulosmittauksen seurauksena.

- Ulosmittaus pyritään ensisijaisesti tekemään esimerkiksi henkilön palkkatuloista. Mikäli velkojen poismaksu ei tätä kautta kuitenkaan onnistu, saattaa viimeinen vaihtoehto olla oman asunnon ulosmittaus, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Miten maksaa ulosottovelat?

Pariskunta oli hakenut lainaa ulosottovelkojen maksuun omalta pankiltaan, mutta voimassaoleva maksuhäiriömerkintä oli johtanut kielteiseen lainapäätökseen. Tämän jälkeen katseet kohdistuivat Bluestep Bankiin, jolle maksuhäiriömerkinnät eivät automaattisesti ole lainansaannin este. Tärkeintä on lainahakijan nykyinen ja tuleva maksukyky sekä käytettävissä olevat vakuudet.

- Pariskunnan kohdalla aloimme tarkastella mahdollisuuksia asuntovakuudellisen lainan saamiseen. Molemmat lainanhakijat olivat vakituisessa työsuhteessa, jolloin kuukausitulot riittivät lainanlyhennyksiin. Lisäksi lainan vakuutena pystyimme hyödyntämään heidän omistusasuntoaan, kertoo Lindeman.

Riittävien tulojen ja vakuuden ansiosta pariskunnalle voitiin myöntää asuntovakuudellista lainaa, jolla maksettiin pois ulosottovelat ja kulutusluotot. Jäljelle jäi nyt yksi lyhennettävä laina usean yhtäaikaisen sijaan, eivätkä kulutusluottojen korkeat kustannukset enää rasittaneet taloutta.

Luottotietolain uudistuksen myötä nopeammin eroon maksuhäiriömerkinnästä

Joulukuussa voimaan astuvan lakiuudistuksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu luottotiedoista kuukauden kuluttua siitä, kun merkintään johtanut velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi. Lakiuudistus ei kuitenkaan suoraan auta ulosottovelallista, sillä perinteiset pankit harvoin myöntävät tilanteessa lainaa voimassaolevan maksuhäiriömerkinnän takia. Kuten pirkanmaalaisen pariskunnankin kohdalla, lainansaanti Bluestep Bankilta voi oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta silti olla mahdollista.

- Erityisen hienoa oli se, että asiakkaat saivat ratkaisumme avulla pitää kotinsa ja pääsivät eroon ulosottoveloista ja kulutusluotoista. Lisäksi loppuvuodesta voimaan astuvan lakiuudistuksen myötä luottotietojen puhdistumista saatiin nopeutettua, päättää Lindeman. 

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa