Pariskunnan asuntolaina järjestyi koeajasta ja maksuhäiriömerkinnästä huolimatta

Ulosottovelat, epäsäännölliset tulot tai muut kuin vakituiset työsuhteet voivat hankaloittaa asuntolainansaantia perinteisiltä pankeilta. Pariskunnan haaveet omistusasunnosta meinasivat kaatua, kunnes heidän tilannettaan alettiin tarkastelemaan Bluestep Bankilla.

Keski-ikäinen pariskunta haaveili oman asunnon ostamisesta ja heidän toiveitaan vastaava koti oli löytynyt Uudeltamaalta. Oman pankin lainansaanti muodostui kuitenkin vaikeaksi maksuhäiriömerkinnän ja koeajalla olevan uuden työsuhteen takia. Pariskunnan maksukyky oli riittävä ja tarvittava omarahoitusosuus oli kunnossa, mutta oman pankin lainapäätös oli tästäkin huolimatta kielteinen.

Kulutusluottoja arjen kulujen kattamiseen

Pariskunta oli kärsinyt aiemmista taloudellisista vaikeuksista, kun maksukyky oli heikentynyt työttömyyden seurauksena. Nopeaa helpotusta tilanteeseen etsittiin kulutusluotoista, joiden takaisinmaksu koitui myöhemmin haasteelliseksi.

- Ajoittain keskustelemme asiakkaiden kanssa, jotka ovat ottaneet nopeasti saatavilla olevia pikalainoja arjen kulujen rahoittamiseen, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Juri Juutinen.

Kulutusluoton ottaminen voi tuntua helpolta ratkaisulta, sillä usein rahasumman saa käyttöön pian lainahakemuksen hyväksymisestä. Kulutusluottojen korot ovat kuitenkin yleensä korkeampia esimerkiksi vakuudelliseen lainaan verrattuna ja pidemmällä aikavälillä ne voivatkin tulla kalliiksi ja aiheuttaa näin jopa lisää hankaluuksia omaan talouteen.

Maksuhäiriömerkintä ja kielteinen lainapäätös

Pariskunnan maksukyky ei ollut riittänyt aiemmin otettujen kulutusluottojen poismaksuun, jolloin velat olivat siirtyneet ulosottoon. Ulosottovelat olivat maksettu pois, mutta voimassa olevan maksuhäiriömerkinnän takia lainanhakijoiden oma pankki ei voinut myöntää heille asuntolainaa. Hylkäävään päätökseen vaikutti lisäksi toisen lainanhakijan hiljattain alkanut vielä koeajalla oleva työsuhde.

- Joulukuussa voimaan astuvan lakiuudistuksen myötä maksuhäiriömerkinnät poistuvat luottotiedoista jo kuukauden kuluttua ulosottovelkojen poismaksusta. Tämän pariskunnan kohdalla luottotietojen puhdistumisessa olisi vielä mennyt aikaa ja unelmien koti olisi todennäköisesti mennyt kaupaksi jollekin toiselle, tarkentaa Juutinen.

Eroon vuokra-asumisesta

Oman pankin kielteisen lainapäätöksen jälkeen pariskunta otti yhteyttä Bluestep Bankiin. Maksuhäiriömerkintä tai koeajalla oleva työsuhde eivät automaattisesti olleet esteenä asuntolainan saamiselle. Tulot riittivät lyhentämään asuntolainaa ja tarvittava omarahoitusosuus löytyi toisen lainanhakijan säästöistä.

- Verrattuna aikaisempiin vuokrakuluihin, pariskunnan kuukausikuluja saatiin alennettua. Lisäksi toiselle ihmiselle maksetun vuokran sijaan asuntoa maksettiin nyt itselle ja oman varallisuuden kerryttäminen sai alkaa, päättää Juutinen.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa