Miten säästää ja saada enemmän rahaa käyttöön inflaation keskellä?

Korkojen ja hintojen nousu on vaikuttanut monien suomalaisten elämään ja yhä useampi joutuukin nyt tarkastelemaan omaa taloustilannettaan. Miten toimia, jos lainojen korot ja asumisen kulut kasvavat kohtuuttoman suuriksi?

Tänä päivänä ei tarvitse mennä ruokakauppaa pidemmälle nähdäkseen hintojen nousun. Inflaation vaikutukset ovat varmasti huomanneet myös he, joilla on hoidettavanaan asuntolainaa tai muita lainoja. Oman taloustilanteen tarkasteleminen voikin nyt olla tärkeämpää kuin pitkään aikaan – jo pienikin säästö kuukausitasolla saattaa tuoda helpotusta arkeen.

Säästöä pidemmällä aikavälillä

Bluestep Bankin asuntovakuudellisella lainalla voi esimerkiksi koota yhteen kalliit kulutusluotot ja parhaimmillaan säästää lainojen koroissa ja muissa kuluissa. Lisäksi sillä voi rahoittaa erilaisia remontteja, jotka saattavat tuoda säästöä arkeen pidemmällä aikavälillä.

- Meihin otti yhteyttä asiakas, jonka toiveissa oli hankkia kotiinsa energiatehokkaampi ilmalämpöpumppu. Lisäksi hänellä oli useita eri kulutusluottoja, joiden kustannuksia hän halusi pienentää. Asuntovakuudellisella lainalla pystyttiin sekä korvaamaan kulutusluotot että rahoittamaan omakotitalon remontointi. Näin arkeen vapautui lisää rahaa pienentyneiden lainanhoitokustannusten ja edullisemman kodin lämmitysratkaisun myötä, tarkentaa Bluestep Bankin laina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Miten saada lainanhoitokuluja pienemmäksi?

- Asiakkaamme kertovat meille usein, kuinka heidän lainanhoitokulunsa ovat karanneet käsistä useiden yhtäaikaisten luottojen takia, kertoo Lindeman.

Esimerkkinä voidaan käyttää Bluestep Bankiin yhteyttä ottanutta asiakasta, joka oli pidemmän työttömyysjakson seurauksena turvautunut kulutusluottoihin. Tilanne oli huonontunut entisestään, kun uutta lainaa oli otettu vanhojen velkojen poismaksuun, eikä apua perinteiseltä pankilta ollut saatavilla.

Oman pankin kielteisen lainapäätöksen jälkeen asiakas oli yhteydessä Bluestep Bankiin, joka aiempien taloudellisten haasteiden sijaan keskittyy asiakkaan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Maksuhäiriömerkinnät tai esimerkiksi ulosottovelat eivät automaattisesti estä lainan saantia – tärkeimpiä tekijöitä ovat saatavilla olevat vakuudet ja riittävä maksukyky lainanlyhennyksiin.

- Asiakas oli hiljattain palannut työelämään ja maksukyky näytti nyt hyvältä lainanlyhennyksiä ajatellen. Vakuus saatiin asiakkaan omistamasta asunnosta ja näin hänelle voitiin myöntää asuntovakuudellista lainaa kulutusluottojen poismaksuun. Lainaratkaisumme toi huomattavat säästöt kuukausitasolla, kun usean eri luoton sijaan lyhennettäväksi jäi nyt yksi laina, jatkaa Lindeman.

Kohti tasapainoisempaa taloutta

Mikäli omistaa asunnon, voi olla järkevää harkita sen käyttämistä lainan vakuutena. Bluestep Bankilta vakuudellista lainaa voi saada jopa 85 % asunnon arvosta, mikä voi mahdollistaa esimerkiksi edellä mainittujen kulutusluottojen yhdistämisen tai kalliimman remontin.

- Olemme vajaan kolmen vuoden aikana pystyneet auttamaan lukuisia asiakkaita tasapainoisemman talouden saavuttamisessa. Taloushaasteiden kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta ratkaisu parempaan taloustilanteeseen voi löytyä Bluestep Bankista, päättää Lindeman.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.