Lakiuudistus: maksuhäiriömerkintä poistuu kuukauden kuluttua ulosottovelan maksusta – miten tämä vaikuttaa ulosottovelallisten asemaan?

Bluestep Bank on toimintansa alusta lähtien tarjonnut monelle ratkaisun ulosottovelkojen poismaksuun asuntovakuudellisella lainalla. Vuoden 2022 joulukuussa voimaan astuneen lakiuudistuksen myötä pankki voi jatkossa auttaa yhä useampia pääsemään eroon taakkana olleesta ulosottovelasta ja saamaan puhtaat luottotiedot jo kuukauden kuluttua velkojen maksusta.

Puhtaat luottotiedot on mahdollista saada nopeammin kuin koskaan aiemmin

1.12.2022 voimaan astunut lakiuudistus maksuhäiriömerkinnän säilytysajasta koskettaa erityisesti heitä, jotka ovat joutuneet odottamaan luottotietojen puhdistumista jopa vuosien ajan. Lakiuudistus mahdollistaa maksuhäiriömerkinnästä eroon pääsemisen jo kuukauden kuluessa siitä, kun ulosottoon johtanut velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi.

Ulosottovelallisten asemaa uusi lakiuudistus ei kuitenkaan suoraan paranna. Ulosottovelan nopeaan poismaksuun ei aiemmin ole ollut juurikaan vaihtoehtoja ja lainansaanti on voinut olla mahdotonta ilman puhtaita luottotietoja. Bluestep Bank pyrkiikin tarjoamaan tähän ongelmaan ratkaisun.

- Meille maksuhäiriömerkintä tai ulosotto ei yksinään ole syy olla myöntämättä lainaa. Mikäli asiakkaan maksukyky on riittävä ja lainalle löytyy sopiva vakuus, on meiltä mahdollista saada lainaa. Tällä lainalla voimme maksaa pois esimerkiksi asiakkaan ulosottovelat, kertoo Bluestep Bank Suomen maajohtaja Petri Matikainen

Kuinka päästä eroon kulutusluotoista ja ulosottoveloista?

Suurella osalla Bluestep Bankiin yhteyttä ottaneista asiakkaista on ollut monia yhtäaikaisia lainoja, joiden korot ja kuukausierät ovat karanneet käsistä. Kun omat tulot eivät ole esimerkiksi väliaikaisen työttömyyden tai muun kriisin takia enää riittäneetkään arjen kulujen kattamiseen, on apua saatettu etsiä kulutusluotoista. Pikalainoihin on voitu turvautua myös silloin, kun rahantarve on ollut äkillistä esimerkiksi kodin remontin tai autohuollon sattuessa kohdalle.

- Kun asiakas on omistanut asunnon, olemme pystyneet uudelleenjärjestelemään kalliit lainat asuntovakuudellisella lainallamme. Etenkin kulutusluotoissa korot ovat todella korkeita ja kustannukset vain nousevat, jos yhtäaikaisia luottoja on useampia. Ratkaisumme avulla asiakkaat ovat usein säästäneetkin kuukausitasolla jopa useita satoja euroja, kommentoi Matikainen.

Asuntovakuudellista lainaa on voitu hyödyntää myös silloin, kun jäljellä on ollut maksamattomia ulosottovelkoja. Näin asiakkaan tilannetta on usein saatu paremmaksi, sillä ulosotolle maksettavaa summaa ei ole enää pidätetty suoraan esimerkiksi palkasta.

Omistusasunnon käyttäminen lainan vakuutena

Kun omistusasuntoa käytetään lainan vakuutena, voidaan lainanhakijalle yleensä myöntää paremmat lainaehdot. Vakuudettomiin kulutusluottoihin verrattuna korkoprosentit ovat vakuudellisessa lainassa usein huomattavasti alhaisemmat. Oman asunnon käyttäminen vakuutena voi myös tarvittaessa mahdollistaa isomman lainamäärän, jos esimerkiksi ulosottovelkaa on paljon jäljellä.

- Kuluttajien, joilla on omaa varallisuutta, kuten omistusasunto tai mökki, kannattaa ehdottomasti harkita sen käyttämistä lainan vakuutena. Vaikka laina olisi vakuudeton, lainanhakija vastaa lopulta joka tapauksessa veloistaan omalla omaisuudellaan, päättää Matikainen.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa