Kallis vuokra-asunto ja pikalainat johtivat perheen talousvaikeuksiin

Asuntolainan saaminen perinteiseltä pankilta voi olla vaikeaa, mikäli taustalla on taloudellisia haasteita tai epäsäännöllisiä tuloja. Seurauksena voi olla vuokraloukku, jossa oman asuntolainan lyhentämisen sijaan korkeaa vuokraa maksetaan vuosi toisensa jälkeen toisen ihmisen taskuun.

Perhe sai kielteisen lainapäätöksen omalta pankiltaan talousvaikeuksien takia. Kulutusluotot ja kallis vuokra-asunto olivat ajaneet perheen talouden tiukalle. Haaveena oli oman asunnon ostamisen lisäksi päästä eroon kulutusluotoista ja ulosottoveloista, jotka olivat rasittaneet taloutta jo pidemmän aikaa.

– Osa kulutusluotoista oli siirtynyt ulosottoon, minkä takia perheen oma pankki ei voinut myöntää heille asuntolainaa, tarkentaa Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Järjestelylainalla eroon kulutusluotoista

Tilapäistä apua taloudelliseen ahdinkoon oli aiemmin etsitty pikalainoista, joilla oli rahoitettu arjen peruskulujen lisäksi myös muita suurempia hankintoja. Osa luotoista oli jäänyt maksamatta ja ne olivat siirtyneet perinnän kautta ulosottoon.

Ratkaisu usean yhtäaikaisen luoton hoitamiseen voi löytyä järjestelylainasta. Sen avulla kuukausittaisia kuluja saadaan yleensä alemmas, jolloin taloudellinen tilanne paranee. Samalla lainojen hoitaminen helpottuu, kun enää ei tarvitse hallita useaa yhtäaikaista luottoa.

– Järjestelylaina mahdollistaa useiden kalliimpien lainojen poismaksun, minkä jälkeen jäljelle jää vain yksi lyhennettävä laina. Näin asiakas säästää esimerkiksi lainanhoitokustannuksissa, kertoo Lindeman.

Eroon kalliista vuokra-asumisesta

Bluestep Bankille maksamattomat ulosottovelat eivät automaattisesti tarkoittaneet kielteistä asuntolainapäätöstä. Molempien lainanhakijoiden vakituisten työsuhteiden ansiosta maksuvara riitti asunto- ja lisälainan lyhentämiseen.

– Vuokra perheen nykyisessä kodissa oli korkea ja asuntolainan lyhentäminen oli kuukausitasolla edullisempaa vuokranmaksuun verrattuna. Vastaavanlainen tilanne voikin olla yleistä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa asuntojen vuokrat ovat erityisen korkeita, jatkaa Lindeman.

Asuntolainan saaminen ilman säästöjä

Ulosottovelkojen ja haastavan taloustilanteen takia perheelle ei ollut kertynyt omia säästöjä asunnon ostoa varten. Uutta asuntoa ei kuitenkaan kokonaan voi rahoittaa lainalla, minkä takia tarvitaan riittävä määrä omarahoitusosuutta tai lisävakuuksia. Jo alkukartoituksessa käydään tarkasti läpi käytettävässä olevat asuntolainan vakuudet ja mikäli omia säästöjä ei ole ehtinyt kertyä, voidaan lisävakuutta asuntolainalle alkaa kartoittaa lainanhakijan lähipiiristä.

– Perheen tulot menivät kaikki arjen ylläpitoon, joten riittävää omarahoitusosuutta ei asuntolainaa varten ollut käytettävissä. Heidän lähipiiristään löytyi kuitenkin sukulainen, jonka omistusasuntoa voitiin käyttää lisävakuutena asuntolainalle, tarkentaa Lindeman.

Kuukausikuluja alemmaksi

Ulosottovelkojen ja kulutusluottojen poismaksu ja kalliista vuokra-asunnosta eroon pääseminen alensivat perheen kustannuksia ja näin taloustilannetta saatiin paremmaksi. Kallista vuokraa ei enää maksettu toiselle ihmiselle ja oman varallisuuden kerryttäminen alkoi omistusasumisen myötä.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa