Bluestep Bankista löytyi apu velkojen uudelleenjärjestelyyn ja luottotietojen nopeampaan puhdistumiseen

Sairaus, työttömyys tai ero voivat kaikki olla tekijöitä, jotka johtavat taloudellisen tilanteen äkilliseen romahtamiseen. Taloushaasteista selviytyminen voi tuntua toivottomalta varsinkin silloin, jos apua ei löydy omasta pankista.

Bluestep Bankiin otti yhteyttä asiakas, joka oli ajautunut taloushaasteisiin epäonnisen parisuhteen seurauksena. Suurin osa arjen kuluista oli kaatunut yhden ihmisen harteille ja maksukyvyn heikennyttyä apua arjen pyörittämiseen oli haettu vakuudettomista luotoista. Oman asunnon ulosmittauksen tullessa ajankohtaiseksi, alkoi talousvaikeuksista selviytyminen tuntua mahdottomalta.

Omistusasunnon ulosmittaus

Ulosotolle maksettava summa pyritään ensisijaisesti pidättämään suoraan esimerkiksi henkilön palkasta, jolloin oman asunnon ulosmittaus on yleensä järjestyksessä viimeisenä. Bluestep Bankiin yhteyttä ottaneella asiakkaalla maksamattomia pikalainoja oli kuitenkin kertynyt niin paljon, että vaihtoehdoksi jäi lopulta vain oman kodin ulosmittaus.

- Ylivelkaantuneen voi olla haastavaa löytää ulospääsyä vaikeasta tilanteesta, sillä perinteiset pankit harvoin myöntävät lainaa velkojen maksuun voimassa olevan maksuhäiriömerkinnän takia. Bluestep Bankilla ulosottovelat eivät kuitenkaan automaattisesti johda kielteiseen lainapäätökseen, mikäli lainanhakijalla on käytössä omistusasunto lainan vakuudeksi, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Jukka-Pekka Savolainen.

Miten maksaa ulosottovelat?

 

Talousvaikeuksiin ajautuneen asiakkaan kohdalla käytettävissä olevien vakuuksien lisäksi lähdettiin selvittämään tämän maksukykyä lainanlyhennyksiä ajatellen. Kuukausittaiset kustannukset olivat yhteydenottohetkellä erittäin korkeat useiden eri velkojen takia, jolloin Bluestep Bankin ratkaisu oli asiakkaalle taloudellisesti kannattava. Ulosottovelkojen ja loppujen kulutusluottojen maksaminen onnistui asuntovakuudellisen lainan avulla, jolloin kuukausittaisia kustannuksia saatiin alennettua ja asiakas sai pitää oman kotinsa.

- Emme tarjoa asiakkaalle ratkaisua, joka huonontaisi tämän nykyistä tilannetta. Käytämme runsaasti aikaa jokaisen asiakkaan kanssa varmistuaksemme siitä, että saamme muutettua hänen tilannettaan parempaan suuntaan, tarkentaa Savolainen.

Puhtaat luottotiedot on nyt mahdollista saada kuukaudessa

Bluestep Bank on mahdollistanut monelle asiakkaalle ulosottovelkojen poismaksun ja joulukuun alussa voimaan astuneen luottotietolakia koskevan uudistuksen myötä pankki voi jatkossa nopeuttaa myös maksuhäiriömerkinnän poistumista asiakkaan luottotiedoista.

- Lakiuudistus maksuhäiriömerkinnän voimassaoloajasta astui voimaan joulukuun ensimmäinen päivä. Sen mukaan henkilöt, jotka ovat maksaneet maksuhäiriömerkintään johtaneet velat, pääsevät merkinnästä eroon kuukauden kuluttua siitä, kun velka tai maksu on raportoitu suoritetuksi. Näin ollen myös tämä asiakas saa puhtaat luottotiedot vuoden 2023 alkupuolella ja saa mahdollisuuden uuteen alkuun, päättää Savolainen.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa