Etsi

Ulosotto ja perintä

Tästä listasta löydät usein kysytyt kysymykset ulosotosta ja perinnästä.

 • Mikä on viivästyskorko?

  Kun maksusuoritus esimerkiksi laskusta viivästyy, alkaa eräpäivän jälkeen sille kertyä korkoa. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti ja alkaa kertymään laskun eräpäivästä.

 • Mitä tarkoittaa perintä?

  Jos et maksa velkaasi, se siirretään useimmiten perintäyhtiön hoidettavaksi. Perintäyhtiön tehtävänä on periä velka sinulta ja saada raha sille, jolle olet velkaa, tekemällä perintävaatimus. Useimmiten perintäyhtiö veloittaa tästä ylimääräisen palkkion, joka lisätään olemassa olevaan velkaan. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä maksettavanasi on velka, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkio. 

  Yksi tai useampi perintävaatimus voi estää sinua saamasta lainaa. Bluestep voi kuitenkin auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne uuteen tai olemassa olevaan asuntolainaan. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

 • Miten voin maksaa perinnässä olevat lainat?

  Kun maksamaton velka muuttuu perintävaatimukseksi, siihen lisätään useimmiten kallis perintäpalkkio. Pääset eroon perintävaatimuksesta maksamalla takaisin velan, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkion. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä velkojen määrä on suuri ja kustannukset karkaavat käsistä. Jos omistat asuntosi, Bluestep voi auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne asuntolainaasi. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää.

 • Saako työnantajani tietää ulosotosta?

  Työnantajalle ei mene tietoa henkilön ulosotosta, mikäli velallinen on tehnyt maksusuunnitelman ulosottomiehen kanssa. Työnantaja saa tiedon ulosotosta siinä vaiheessa, jos ulosmittaus pidätetään suoraan velallisen palkasta. Tällöin työnantaja maksaa pidätetyn summan suoraan ulosotolle.

 • Voiko ulosotossa menettää auton?

  Ensisijaisesti ulosmittaus pyritään tekemään henkilön palkka-, eläke- tai elinkeinotuloista. Mikäli tällaisia tuloja ei ole, voi auton ulosmittaus olla mahdollista. 

 • Voiko ulosotossa oleva saada lainaa?

  Järjestelylainan saaminen voi olla mahdollista ulosotosta huolimatta, mikäli maksukyky riittää lainan lyhentämiseen. Ylivelkaantumistilanteessa, jossa maksukyky ei riitä velkojen hoitamiseen, voi velkajärjestelyyn hakeutuminen tulla ajankohtaiseksi. 

 • Voinko saada lainaa asunnon ostoon perinnästä huolimatta?

  Voimme auttaa sinua yhdistämään asuntolainaasi muita velkoja tai pienlainoja. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

Takaisin UKK