Lehdistötiedote

Uusi pankki myöntää asuntolainaa myös niille, jotka eivät saa lainaa perinteisestä pankista - pohjoismainen Bluestep aloittaa toimintansa Suomessa

Asuntolainan saaminen on kesäkuusta alkaen mahdollista myös niille, joille perinteiset pankit eivät ole myöntäneet lainaa. Asuntolainoihin erikoistunut ruotsalaispankki Bluestep aloittaa toimintansa myös Suomessa. Tähän asti Suomessa ei ole ollut vastaavaa pankkitoimijaa. Bluestepin potentiaalisia asiakkaita ovat muun muassa pätkätyöläiset, freelancerit ja yksityisyrittäjät. Maksuhäiriömerkintäkään ei välttämättä ole este saada Bluestepiltä lainaa.

Mahdollisuus omistusasuntoon avautuu yhä useammalle, kun ruotsalaisomisteinen Bluestep-pankki aloittaa toimintansa Suomessa. Aiemmin Ruotsissa ja Norjassa toiminut pankki tarjoaa asuntolainoja ja asuntovakuudellisia lainoja niille, joille perinteiset pankit eivät ole myöntäneet lainaa esimerkiksi epäsäännöllisten tulojen vuoksi.

Bluestepillä lainojen myöntäminen eroaa perinteisistä pankeista niin, että lainanhakemusten käsittelyä ei ole automatisoitu, vaan jokaisen hakijan maksukyky selvitetään yksilöllisesti, henkilökohtaisesti ja perusteellisesti. Pankki pyrkii katsomaan jokaisen lainanhakijan kohdalla tämän maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa sen sijaan, että lainapäätös tehtäisiin henkilön taloudellisen historian perusteella.

Bluestepin asiakkaita ovat muun muassa henkilöt, joilla on epäsäännölliset tulot, kuten pätkätyöläiset, freelancerit ja yksityisyrittäjät. Myöskään lyhyt luottohistoria tai aiempi maksuhäiriömerkintä eivät välttämättä ole este saada Bluestepiltä lainaa.

- Uudentyyppiset työt yleistyvät kovaa vauhtia, joten myös luotonantajilta tarvitaan uudenlaisia tapoja tarkastella lainanhakijoiden maksukykyä. Yksilöllisiä tilanteita on nykyään lukemattomia. Haluamme, että yhä useammalla ihmisellä on mahdollisuus päästä kiinni omistusasuntoon ja sitä kautta parantaa omaa taloustilannettaan, sanoo Bluestepin Suomen maajohtaja Marko Lampén.

Koska Bluestep on valmis ottamaan lainojen suhteen suuremman riskin, myös lainan kustannukset ovat hieman korkeammat kuin perinteisillä pankeilla. Bluestepin lainojen korkotaso on noin 3–7 prosenttia. Bluestep näkee lainansa pääasiassa väliaikaisena ratkaisuna, jonka myötä asiakkaan tilanne usein kohenee niin, että tämän kannattaa hakea uudelleen lainaa perinteisestä pankista.

Bluestep on perustettu Ruotsissa vuonna 2005 ja sillä on naapurimaassa jo noin 15 000 asuntolaina-asiakasta.

– Jo 15 vuoden ajan olemme luoneet uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme. Se, että olemme vakiinnuttamassa asemaamme nyt jo kolmannessa maassa, on osoitus siitä, että olemme vahvoja ja suuntaamme eteenpäin myös tässä haastavassa maailmantilanteessa, sanoo Bluestepin toimitusjohtaja Björn Lander.

Ainoa vastaava pankki Suomessa

Tähän asti Suomessa ei ole ollut vastaavaa pankkitoimijaa. Blustep ei kuitenkaan koe kilpailevansa perinteisten pankkien kanssa, vaan haluaa tarjota niiden rinnalle täydentävän vaihtoehdon.

– Bluestep on riskinarvioinnin asiantuntija, joten perusteellisella selvityksellä voimme varmistua siitä, onko hakijalla epäsäännöllisistä tuloista tai rikkonaisesta luottohistoriastaan huolimatta maksukykyä. Tähän perinteiset pankit eivät yleensä lähde. Bluestep voi siis auttaa silloin, kun muut pankit eivät voi, Lampén sanoo.

Asuntolainojen lisäksi Bluestep tarjoaa palvelua, jossa asiakas voi korvata muut luotot asuntovakuudellisella lainalla ja näin saattaa taloutensa tasapainoon alentamalla lainojen kokonaishoitokuluja.

Finanssivalvonta valvoo Bluestepin toimintaa samoilla kriteereillä kuin muitakin pankkeja Suomessa.

Lisätietoja ja Lampénin haastattelupyynnöt:

Jarmo Walther

Markkinointipäällikkö, Bluestep Suomi

Puh. +358 45 678 5011

jarmo.walther@bluestep.fi

Bluestepistä

Bluestep on ratkaisukeskeinen pankki, joka toimii Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Vuodesta 2005 alkaen olemme auttaneet tuhansia lainanhakijoita ja säästäjiä vakauttamaan henkilökohtaista talouttaan. Haluamme olla ensisijainen vaihtoehto niille, jotka eivät jostain syystä saa lainaa perinteisistä pankeista. Panostamme yksilöllisiin ratkaisuihin ja tavoitteemme on luoda asiakkaillemme vakaampi taloudellinen tilanne riippumatta heidän taustoistaan. Bluestep Bank AB on rahoitusyritys, jota Suomessa valvoo Finanssivalvonta. Lisätietoja Bluestepistä ja sen hallinnosta löydät verkkosivuiltamme www.bluestepbank.com

Julkaistu 2020-06-25