Vakuudeton laina

Vakuudeton laina on laina, johon ei liity vakuutta. Vakuudella tarkoitetaan esimerkiksi kiinteistöä, asuntoa tai autoa. Lainanantaja ei siis saa mitään vakuutta pantiksi.

Vakuudettoman lainan ottaja ei anna lainalle mitään vakuutta, vaan vakuutena on sen sijaan lainanottajan maksukyky. Maksukyky perustuu lainanottajan tuloihin (tai perheen tuloihin, jos hakijoita on kaksi) ja taloudelliseen tilanteeseen. 

Lainojen yhdistäminen vakuudellisella lainalla 

Yksi syy siihen, että monet valitsevat lainojen yhdistämisen vakuudellisella lainalla on se, että kalliit pienlainat, pikavipit tai luottokorttilaskut halutaan koota yhteen edullisempaan lainaan, mikä alentaa kuukausikustannuksia. 

Auton tai veneen ostaminen 

Monet hakevat vakuudetonta lainaa myös erilaisten hyödykkeiden, kuten auton tai veneen hankintaan tai vaikka remonttikulujen kattamiseen. Mikäli mahdollista, vaihtoehtona kannattaa harkita myös vakuudellista lainaa, sillä se on usein edullisempi vaihtoehto. Ennen lainan hakemista on tärkeä miettiä, mihin lainaa käytetään, ja tehdä lainalle takaisinmaksusuunnitelma. 

Takaisin