Lainojen kuukausikulut alenivat asunnon vakuusarvoa hyödyntämällä

Eläkeläinen sai alennettua kuukausikulujaan Bluestep Bankin asuntovakuudellisen lainan avulla. Tasapainoisemman talouden myötä budjettia jäi enemmän myös eläkepäivistä nauttimiseen. Harva tietääkin, että omistusasuntoa voi hyödyntää luottojen maksuerien pienentämiseen.

Useat suomalaiset ovat turvautuneet vakuudettomiin luottoihin rahoittaakseen esimerkiksi remontteja tai kalliimpia hankintojaan. Etenkin viimeaikaisen korkojen nousun seurauksena moni saattaa kuitenkin joutua myöhemmin painimaan pitkänkin aikaa talouden hallintansa kanssa.

- Keskustelemme usein asiakkaiden kanssa, joilla on paljon yhtäaikaisia luottoja ja he ovat pettyneitä siihen, miten ison osan tuloista näiden lainojen lyhentäminen vie. Kun suuret lyhennyserät syövät käytettävissä olevat rahat minimiin, saattaa arki muodostua taloudelliseksi tasapainoiluksi. Lisähaastetta voi tuoda myös korkotason nousu ja nyt kuukausikuluissa säästäminen on tullut entistäkin ajankohtaisemmaksi, taustoittaa Bluestep Bankin laina-asiantuntija Kalle Lindeman.

Lindemanin mukaan liian moni jää asian kanssa yksin, eikä osaa etsiä ratkaisua. Lisäksi tilanne voi vaikeutua entisestään, jos lainojen takaisinmaksukyky on heikentynyt ja velat ovat siirtyneet esimerkiksi ulosottoon asti. Tällöin apua ei yleensä perinteiseltä pankilta ole saatavilla voimassa olevan maksuhäiriömerkinnän takia.

Vaikka oman pankin lainapäätös olisikin kielteinen, saattaa Bluestep Bankista löytyä ratkaisu useiden yhtäaikaisten luottojen maksuerien pienentämiseen ja jopa ulosottovelkojen poismaksuun.

Onko oman asunnon käyttäminen vakuutena järkevää?

Esimerkkitapaukseksi Lindemanin mukaan sopii hyvin eläkkeelle jäänyt isoäiti, joka oli ottanut vakuudettomia luottoja rahoittaakseen suurempia kodin hankintoja ja kunnostuksia. Luottojen korot olivat kuitenkin päässeet karkaamaan käsistä, ja eläkeläiselle alkoi muodostua haasteita kaikkien maksujen hoitamisessa.

- Kuukausierät olivat todella korkeat, eikä eläkkeen jälkeen elämiseen jäänyt juuri ollenkaan ylimääräistä. Rouva asui kuitenkin omistusasunnossa, josta ei ollut enää jäljellä asuntolainaa. Riittävän vakuusarvon myötä asuntovakuudellisen lainan hakeminen Bluestep Bankilta tuli ajankohtaiseksi, tarkentaa Lindeman.

Kun omistusasuntoa käytetään lainan vakuutena, voidaan lainanhakijalle yleensä myöntää paremmat lainaehdot. Vakuudettomiin kulutusluottoihin verrattuna korkoprosentit ovat vakuudellisessa lainassa usein huomattavasti alhaisemmat. Oman asunnon käyttäminen vakuutena voi myös tarvittaessa mahdollistaa isomman lainamäärän, jos esimerkiksi kulutusluottoja tai ulosottovelkaa on kertynyt paljon.

Ratkaisua lähdettiin etsimään uudesta pankista

Rouva otti verkkosivujen kautta yhteyttä Bluestep Bankiin ja hänen tilanteensa käytiin perinpohjaisesti läpi. Vakuudettomat luotot korvattiin asuntovakuudellisella lainalla, jonka korko oli huomattavasti pienempi, kuin aiempien kulutusluottojen. Lisäksi lainan takaisinmaksuaikaa pidennettiin hieman ja näiden toimenpiteiden myötä kuukausierää saatiin alennettua useilla sadoilla euroilla. Ratkaisun avulla huoli omasta taloudenhoidosta pieneni ja maksuvaraa jäi enemmän eläkepäivistä nauttimiseen.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa