Asuntolainan saaminen Bluestep Bankilta mahdollisti perheen vaurastumisen

Välillä eteen saattaa tulla mahdollisuus ostaa asunto markkinahintaa selkeästi alhaisemmalla hinnalla. Näin kävi eteläsuomalaiselle perheelle, mutta tilaisuus meinasi jäädä käyttämättä kun asuntolaina ei onnistunut aikaisempien talousongelmien takia. Lopulta tilanteeseen onneksi löytyi ratkaisu.

Kodin omistaminen on suomalaisittain perinteisin keino kerryttää perheen varallisuutta. Joskus eteen saattaa tulla tilanne, että asunnon saisi hankittua normaalia edullisemmin, mutta syystä tai toisesta oma pankki ei rahoita hankintaa. Tällöin mahdollisuus on vaarassa valua hukkaan, eikä varallisuus pääse kertymään. 

- Pakeillemme tulee tasaisin väliajoin perheellisiä ihmisiä, joille on avautunut esimerkiksi perinnön seurauksena tai muusta syystä mahdollisuus lunastaa itselleen koti huomattavan edulliseen hintaan, mutta joilla on esimerkiksi velkoja ulosotossa tai muita aikaisempia haasteita taloutensa kanssa. Monelle tässä tilanteessa vaurastuminen jää vain haaveeksi, kun oma pankki ei ole rahoittanut hankintaa, kertoo Bluestep Bankin asuntolainakäsittelijä Piritta Hekkala.   

Ulosotto tai luottomerkintä este asuntolainalle

Hekkalan kokemuksen mukaan moni voisi tällaisessa tilanteessa päästä esimerkiksi ulosottoveloistaan kokonaan eroon. Moni ajattelee kuitenkin luottomerkinnän tai ulosoton asiakkuuden estävän lainansaannin kokonaan. Bluestepin väliaikaisten ratkaisuiden avulla moni pääsee kuitenkin elämässään eteenpäin.   

Näin kävi myös eteläsuomalaiselle perheelle, joka pystyi tarttumaan tilaisuuteen hankkia oma koti hyvin edulliseen hintaan. Perheellä oli jonkin verran vakuudettomia luottoja ja toisella aikuisella oli epäonnisen yritystoiminnan seurauksena kertynyt huomattava summa ulosottoon. Ulosottovelan korot juoksivat niin kovaa, ettei perheellä ollut mahdollisuutta maksaa niitä koskaan pois, vaikka hyvin suuri osuus palkkatuloista menikin suoraan ulosoton tilille.

- Kyseisessä tapauksessa asunnon hankintahinta oli niin paljon sen jälleenmyynitarvoa alhaisempi, että väliaikaisten ratkaisujemme avulla perheen tilanne koheni erittäin paljon. 

Lopulta ratkaisu onneksi löytyi

Perhe otti verkkosivujen kautta yhteyttä Bluestep-pankkiin ja heidän tilanteensa käytiin perinpohjaisesti läpi.

- Koska molemmilla aikuisilla oli säännölliset kuukausitulot, pystyimme rahoittamaan asunnon hankinnan. Lisäksi vakuusarvo riitti siihen, että pystyimme antamaan heille vakuudellisen lisälainan, jonka avulla ulosottovelka ja muut luotot saatiin kuitattua pois. Perheen kuukausikulut tosiasiassa pienenivät ja rahaa jää nyt myös elämiseen. 

Hekkalan mukaan tämä eteläsuomalaisen perheen tilanne oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että asunnon hankintahinnan ja arvon välillä oli niin suuri ero. Monen muun tapauksessa hyöty ei ole ollut aivan näin suuri, mutta merkittäviä hyötyjä ovat Bluestep Bankin avulla saaneet moni. 

Kenenkään ei kannata lannistua, vaikka ensimmäisessä pankissa vastaus lainahakemukseen olisi kielteinen. Monen tilanne on kuitenkin järjestettävissä, mikäli talous on tasapainossa ja vakuusarvoa asunnosta on riittävästi, Hekkala päättää.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa