Asuntolaina järjestyi maksuhäiriömerkinnästä ja osa-aikaisesta työsuhteesta huolimatta

Nuori pari haaveili ostavansa ensimmäisen yhteisen kodin Pohjois-Suomesta. Aikaisemmista taloudellisista haasteista johtuva maksuhäiriömerkintä ja tämänhetkinen osa-aikainen työsuhde johtivat kuitenkin oman pankin kielteiseen lainapäätökseen.

Perinteiset pankit edellyttävät usein kokoaikaista työsuhdetta asuntolainan saamiseksi, jolloin esimerkiksi epäsäännölliset tulot voivat johtaa kielteiseen lainapäätökseen. Mikäli lainanhakijalla on vielä maksuhäiriömerkintä, saattaa asuntolainan saaminen olla lähes mahdotonta.

- Erilaiset työsuhteet yleistyvät kovaa vahtia, minkä seurauksena yhä useampi saattaa jäädä ilman asuntolainaa, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Jonne Niemi.

Lainapäätös omalta pankilta oli kielteinen maksetuista ulosottoveloista huolimatta 

Nuori pari sai kielteisen lainapäätöksen omalta pankiltaan maksuhäiriömerkinnästä ja osa-aikaisesta työsuhteesta johtuen. Maksuhäiriömerkintä oli aikoinaan aiheutunut tulotason laskun seurauksena, kun maksamatta jääneet laskut olivat siirtyneet ensin perintään ja sitä kautta ulosottoon. Vaikka ulosottovelka oli maksettu kokonaan pois, näkyi maksuhäiriömerkintä vielä luottotiedoissa. 

- Meillä on monia asiakkaita, jotka eivät ole saaneet maksuhäiriömerkinnän tai osa-aikaisen työsuhteen takia asuntolainaa perinteiseltä pankilta, tarkentaa Niemi. 

Maksukyky ja lisävakuus mahdollistivat lopulta asuntolainan Bluestep Bankilta 

Oman pankin kielteisen lainapäätöksen jälkeen pariskunnan katseet kohdistuivat Bluestep Bankiin. Perinteiseen pankkiin verrattuna osa-aikainen työsuhde ja maksuhäiriömerkintä eivät automaattisesti olleet hylkäysperusteena lainahakemukselle. Lainanhakijoiden tilannetta käytiin tarkasti läpi ja laskelmien perusteella tulot ja lisävakuus mahdollistivat asuntolainan saamisen. 

- Asiakkaan maksukyky riitti asuntolainan lyhentämiseen ja lisävakuus saatiin lähipiirin omistamasta asunnosta. Laskelmiemme mukaan asiakkailla oli varaa lainaan nykyisillä tuloillaan, ja asiaa vahvisti entisestään se, että toisen hakijan osa-aikainen työsuhde oli muuttumassa kokoaikaiseksi, jatkaa Niemi. 

Oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä ei kannata heti lannistua 

Nuori pari sai asuntolainan Bluestep Bankilta, ja he ostivat unelmiensa kodin. Yhteisen omistusasunnon myötä pariskunnan oman varallisuuden kerryttäminen alkoi ja tulevaisuuden taloudellinen tilanne näytti nyt vakaammalta. 

- Oli hienoa, että pystyimme auttamaan ja mahdollistamaan nuorelle parille ensimmäisen yhteisen kodin oston. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, ettei oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä kannata heti lannistua, päättää Niemi. 

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa