Tutkimus: Asunnon ostaminen on nuorille tärkeämpää kuin muille

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille. Miehistä lähes joka kolmas kokee, että oma koti pitää jossain vaiheessa omistaa, kun naisista vain noin kymmenys ajattelee samoin. Kaikista intohimoisemmin asunnon omistamiseen suhtautuvat kuitenkin nuoret.

Asunnon omistaminen on suomalaismiehille tärkeämpää kuin naisille, selviää Bluestep Bankin tuoreesta asumista koskevasta kyselytutkimuksesta. Bluestep Bank on taloudellista eriarvoisuutta vastaan taisteleva pankki, joka keskittyy maksukykyisiin asiakkaisiin, jotka eivät syystä tai toisesta ole saaneet lainaa omasta tai muusta perinteisestä pankista.

Tutkimukseen vastanneista miehistä 29 prosenttia ajattelee, että asunto pitää ostaa jossain vaiheessa elämää, kun taas naisista näin kokee vain 13 prosenttia. Yllättävä tulos löytyy myös nuorista vastaajista, joista 36 prosenttia ajattelee, että oma asunto on omistettava. Vastaavasti 55–64-vuotiaista näin kokee vain 15 prosenttia.

– Asunnon omistaminen nähdään Suomessa usein kannattavana ja elämää vakiinnuttavana asiana. Tutkimuksen mukaan nuoret näkevät omistusasumisen muita vahvemmin tapana kerryttää omaa varallisuutta, kertoo Bluestep Bankin Suomen maajohtaja Petri Matikainen.

Noin kymmenesosa suomalaisista asuu vuokralla vasten tahtoaan

Tutkimukseen vastanneista suomalaisista 11 prosenttia kertoi asuvansa tällä hetkellä vuokralla, vaikka ei haluaisi. Tämä korostuu erityisesti nuoremmissa ikäryhmissä – esimerkiksi 25–34-vuotiaista 25 prosenttia asuu tällä hetkellä vuokralla, mutta haluaisi ostaa oman asunnon.

– Asunnon omistaminen voi jäädä ihmisillä monesta tekijästä kiinni. Joko tulot ovat asuntolainansaantiin liian pienet tai epäsäännölliset tai sitten henkilön omassa menneisyydessä on asioita, jotka estävät lainansaannin perinteisistä pankeista, Matikainen sanoo.

Bluestep Bank haluaa mahdollistaa omistusasumisen yhä useammalle

Harva tietää, että oman pankin tai muiden perinteisten pankkien kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta ratkaisu oman kodin ostoon tai muuhun suurempaan hankintaan voi löytyä Bluestep Bankista. Uusi pankki perehtyy jokaisen asiakkaan tilanteeseen yksilöllisesti automaattisten luotonmyöntöprosessien sijaan ja pyrkii aina löytämään asiakkaalle sellaisen ratkaisun, joka parantaa tämän nykyistä tilannetta.

– Menneisyyden sijaan keskitymme lainaa myöntäessämme asiakkaan mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Meille tärkeimpiä tekijöitä lainan myöntämisen kannalta ovat riittävä maksukyky ja käytettävissä olevat vakuudet. Useassa tapauksessa olemmekin pystyneet myöntämään asuntolainaa oman kodin ostoon tai vakuudellista lainaa nykyisten luottojen kilpailuttamiseen perinteisen pankin kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta, päättää Matikainen.

Ladataan