Tarkistuslista: nämä asuntolainan saamiseen vaaditaan

Mietitkö uuden asunnon ostamista? Asunnon ostamista suunniteltaessa on otettava huomioon monta tärkeää asiaa – erityisesti asunnonoston taloudellinen puoli sekä lainan tyyppi.

Kodin ostaminen on ehdottomasta suurimpia sijoituksia, jonka voit tehdä. Siksi siihen liittyviin asioihin kannattaa perehtyä etukäteen, jotta teet oikean valinnan asuntomarkkinoilla. Sopivan sijainnin ja tarvittavien neliöiden pohtimisen lisäksi jäljellä on vielä kaikkien tärkein kysymys: raha.

Useimmat tarvitsevat asunnon ostamiseen pankin myöntämän asuntolainan. Seuraavassa kerromme, mitä sinun tulee ottaa huomioon suunnitellessasi asunnon ostamista.

Huomioon otettavia asioita ennen asuntokauppaa:

Edellytykset asunnon ostoon työsuhteen muodon perusteella

Perinteiset pankit edellyttävät usein, että lainan hakijalla on vakituinen työsuhde, jotta tämä voi saada myönteisen lainapäätöksen. Bluestepille muut asiat ovat tärkeämpiä. Nykyisin monet työskentelevät erilaisissa työsuhteissa, kuten sijaisuuksissa tai projektitehtävissä, tai toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina, ja heillä olisi myös varaa lyhentää asuntolainaansa. Sen sijaan, että hylkäisimme asuntolainahakemuksen työsuhteen tyypin perusteella, Bluestep arvioi hakijan taloudellisen tilanteen ja tulevan maksukyvyn tarkasti ja pyrkii löytämään tilanteeseen sopivia ratkaisuja.

Luottotietojen vaikutus mahdollisuuteen saada asuntolaina

Kaikki voivat tehdä virheitä. Laskun maksamisen myöhästyminen tai haastavasta tilanteesta, kuten erosta, johtuvat talousvaikeudet ovat yleisiä. Tästä huolimatta monet perinteiset pankit hylkäävät sellaisten henkilöiden asuntolainahakemuksen, joilla on maksuhäiriömerkintä. Bluestep ottaa huomioon myös inhimilliset tekijät ja tarkastelee hakijan taloudellista tilannetta hakuhetkellä sekä kykyä lyhentää lainaa nyt ja tulevaisuudessa.

Omarahoitusosuuden suuruus

Asuntolainan saamiseen tarvitaan usein omaa rahaa. Voit saada tulevaan kotiisi lainaa enintään 85 prosenttia sen hinnasta, mikä tarkoittaa, että sinulla on oltava oma rahoitus jäljelle jäävään 15 prosenttiin. Tämän 15% osuuden voi kattaa myös lisävakuudella kuten asunto-osake, kiinteistö tai vapaa-ajan asunto. Voit ottaa yhteyttä Bluestepin asuntolaina-asiantuntijaan ja kysyä neuvoa riippumatta siitä, oletko jo löytänyt unelmakotisi vai etsitkö sitä vielä. Selvitä, kuinka suuren lainan voit saada, niin olet valmiina, kun on tarjouksen jättämisen aika. Lainapäätös ei maksa mitään, ja se on voimassa kolme kuukautta. Uuden kodin löytäminen voi kuitenkin kestää kauemmin, jolloin voit jatkaa lainapäätöksen voimassaoloa tekemällä uuden hakemuksen.

Ota askel lähemmäksi asuntounelmasi toteutumista ja hae asuntolainaa.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa