Seitsemän kunnostustyötä, jotka voivat nostaa vapaa-ajan asunnon arvoa

Harkitsetko loma-asuntosi myyntiä tai kaipaatko vinkkejä yleisilmeen raikastamiseen? Alta löydät 7 kunnostusinkkiä, jotka voivat nostaa loma-asuntosi arvoa.

1. Varmista, että katto ja perustus ovat hyvässä kunnossa

Katto ja perustus ovat ehkä kaksi kaikkein tärkeintä asunnon osaa, jotka kertovat myös paljon sen kunnosta. Huonokuntoinen katto tai perustus voi aiheuttaa kosteus- ja homevaurioita. Katon ja perustuksen kunnon selvittämiseen voi olla hyvä käyttää apuna ammattilaista. Jos katto ja lattia ovat vaihtamisen tarpeessa tai rakennus täytyy peruskorjata, tämä voi pelottaa mahdolliset ostajat tiehensä.

Varmista, että katto on puhdas ja sammaleeton ja räystäskourut toimivat. Vaihda mahdolliset rikkoutuneet kattotiilet ehjiin. Useimpien kesämökkien perustuksena on kiviperustus tai perustus, jossa on ryömintätila, ja kumpaankin rakenteeseen liittyy suuri kosteusvaurioriski. Pyydä asiantuntijaa tarkastamaan lattia perusteellisesti, jos se notkuu tai tuntuu epävakaalta. Joskus asunnosta tarvitsee vaihtaa tai vahvistaa vain pieni alue, ja tämän korjaaminen auttaa välttämään vaurioiden leviämisen pidemmälle.

2. Remontoi kylpyhuone ja keittiö

Siisti kylpyhuone ja keittiö ovat monille tärkeitä. Jos käytössäsi on remontointiin varattua puskuria, se voi olla hyvä käyttää joko kylpyhuoneen tai keittiön kunnostamiseen. Vaikka remontointi maksaa, siihen käytetyt rahat voi saada takaisin asuntoa myytäessä. Toimiva keittiö ehdoton niille, jotka aikovat viettää asunnossa pidempiä aikoja kesän aikana. Useimmat vapaa-ajan asuntoa etsivistä haluavat mieluiten sellaisen, jota he pääsevät käyttämään saman tien ilman remontointia. Jos rakennuksessa ei ole viemäröintiä, polttava kuivakäymälä voi olla käytännöllinen ja ympäristöystävällinen ratkaisu.

3. Siisti piha

Asuntoa katsomaan tuleva potentiaalinen ostaja näkee usein ensimmäisenä tontin, joten pihan on tärkeä näyttää hyvin hoidetulta. Leikkaa nurmikko, kitke rikkaruohot ja istuta kukkapenkkeihin uusia kukkia. Näin ostaja saa selkeän kuvan tontin koosta.

4. Siivoa ja pidä sisustus yksinkertaisena

Kesäasunnosta tulee usein paikka, jonne vanhat huonekalut ja kirpputorilöydöt tuodaan, jolloin mahdollisen ostajan voi olla hankala saada oikeaa kuvaa sisätilojen koosta. Jos tavaroita ja huonekaluja on liikaa, huoneet voivat tuntua ahtailta. Huoneissa on kuitenkin hyvä olla joitakin huonekaluja, jotta ostajan on helpompi hahmottaa, mitä tilaan mahtuu. Hyvä nyrkkisääntö on siivota pois turhat huonekalut ja koriste-esineet, mutta säilyttää tärkeimmät, kuten sänky, sohva sekä keittiön pöytä ja tuolit.

5. Valoa vapaa-ajan asuntoon

Kun valo pääsee sisään, asunto tuntuu tilavammalta. Voit lisätä asunnon valoisuutta kolmella helpolla tavalla. Saat huoneista valoisampia ja tilavamman tuntuisia maalaamalla seinät vaaleilla ja neutraaleilla sävyillä, kuten valkoisella, vaalealla beigellä ja vaaleanharmaalla. Valaistuksesta tulee viihtyisämpi, kun käytät huoneessa useita valonlähteitä. Monissa 1960–1980-luvuilla rakennetuissa asunnoissa on vanhanaikaiset plafondit, jotka usein himmentävät valoa, joten ne voi olla hyvä vaihtaa tehokkaampiin valaisimiin. Yksi helppo tapa saada sisälle enemmän valoa on pestä kaikki ikkunat hyvin, sillä niihin kertynyt pöly ja lika estävät luonnonvalon pääsyn sisälle.

6. Korjaa pienet viat ja vauriot

Vaihda rikkinäiset ovipainikkeet tai vaatekaappien ja keittiön kaappien vetimet. Voit löytää rakennukseen tyyliin sopivia heloja ja sisustusdetaljeja edullisesti huutokaupoista, kirpputoreilta ja rakennustarvikeliikkeistä. Myös halkeilleet tai kellastuneet virtakatkaisijat ja pistorasiat on hyvä vaihtaa uusiin.  

7. Varmista veden saatavuus

Veden saatavuuden ei tarvitse tarkoittaa suuria kustannuksia. Jos rakennukseen ei ole vedetty vesijohtoja, mutta tontilla on vettä, voit täydentää vedenkäyttömahdollisuuksia ulkosuihkulla ja pihakeittiöllä. Se on huomattavasti edullisempaa kuin vesijohtojen vetäminen rakennukseen, ja niitä voi käyttää koko kesän ajan. Myös vakuutuskustannukset pysyvät samoina, kun taas vesipisteen tuominen sisälle voi nostaa niitä vesivahinkoriskin kasvaessa. Jos vettä ei ole käytettävissä, tontille voi olla hyvä porata kaivo.

Ladataan

Rahoita remontointi ennen asunnon myyntiä ottamalla lainaa asunto vakuutena

Remontointi ennen myyntiä voi nostaa vapaa-ajan asunnon arvoa. Jos et ole ehtinyt säästää remonttia varten, voit ottaa sitä varten lainaa. Bluestep selvittää mahdollisuutesi saada lainaa asuntoasi vastaan. Soita numeroon 09 3158 7600 tai täytä lainahakemus kotisivuillamme, niin voimme tutustua vaihtoehtoihin yhdessä.

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa