Paras aika asunnon ostamiseen ja myymiseen

Asuntomarkkinat eivät yksikertaisesti nuku koskaan. Milloin sitten on kaikkein paras aika asunnon ostamiselle tai myymiselle?

Asuntomarkkinat eivät yksikertaisesti nuku koskaan. Milloin sitten on kaikkein paras aika asunnon ostamiselle tai myymiselle?

Koti symboloi turvaa ja lämpöä – ja toivottavasti myös hyvää sijoitusta. Täydellisen asunnon metsästys voi olla aikaa vievää ja hieman monimutkaista. Vaatimuslistan pituudesta riippumatta asuntokaupassa on aina lopulta kyse hinnasta.

Miten asunnosta saa mahdollisimman suuren voiton, kun se on aika myydä? Millä taktiikalla hinta saadaan pysymään alhaalla tehtäessä tarjousta uudesta asunnosta? Vastaus on yksikertainen: kyse on ajoituksesta.

Lämmin vuodenaika on kuumaa aikaa myös asuntomarkkinoilla

Aikaisemmin monet ovat epäröineet asunnon myymistä kesällä. Tämä päätös on usein perustunut olettamukseen, että monet potentiaaliset asunnonostajat ovat lomalla ja ovat laittaneet asunnon etsinnän hetkeksi tauolle. Tämä on kuitenkin vanhentunut oletus, josta voi olla sinulle hyötyä.

Kysymys on kysynnästä ja tarjonnasta. Koska monet uskovat kesän vaikuttavan asuntomarkkinoihin negatiivisesti, he eivät laita silloin asuntoaan myyntiin. Tämä vähentää tarjontaa, jolloin markkinoilla olevista asunnoista tulee houkuttelevampia. Näyttöihin tulee enemmän kävijöitä ja paine kasvaa – samoin kasvaa myös tarjousten jättäjien määrä.

Paras aika asunnon ostamiseen

Asunnon ostamiseen pätevät samat periaatteet: kysyntä ja tarjonta. Kovan kilpailun välttämiseksi muiden mahdollisten asunnon ostajien kanssa on hyvä, jos myytävänä on samaan aikaan paljon asuntoja. Silloin kaikki asunnonetsijät eivät tavoittele samoja asuntoja ja mahdollisuus saada asunto hyvään hintaan kasvaa.

Muista!

Asuntojen osalta kysyntä on usein kova, mutta tarjonta vaihtelee. Onnistuneen asunnon oston ja myynnin salaisuus on asuntomarkkinoiden seuraaminen.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa