Milloin lainojen yhdistäminen ei kannata?

Lainojen yhdistäminen voi olla ajankohtaista silloin, jos yhtäaikaisia luottoja on kertynyt useita ja oma maksukyky ei riitä niistä selviytymiseen. Joissakin tapauksissa yhdistelylaina voi olla hyvä ratkaisu, mutta sillä saattaa olla myös haittapuolia.

Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan tilannetta, jossa nykyiset velat maksetaan pois uudella lainalla. Yhdistelylainan kerrotaan usein selkeyttävän velkojen maksua, vaikka se saattaa pitkällä aikavälillä tulla nykyistä ratkaisua kalliimmaksi.

- Lainojen yhdistämisestä näkee usein kerrottavan, miten sen avulla voi säästää rahaa. On hyvä huomata, että tällä saatetaan tarkoittaa vain alhaisempaa kuukausierää ja luoton todelliset kulut selviävät vasta, kun kaikki lainanhoitokulut on laskettu yhteen, kertoo Bluestep Bankin Suomen maajohtaja Petri Matikainen.

Alhaisempi kuukausierä saattaa hämätä

Yhdistelylaina voi vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta alhaisemman kuukausierän takia. Pienempi kuukausierä johtuu kuitenkin usein lainan takaisinmaksuajan pidentämisestä, jolloin uusi laina voi todellisuudessa tulla kalliimmaksi nykyiseen ratkaisuun verrattuna. Pelkkä laina-ajan pidentäminen voi tuoda tulevaisuudessa haasteita, jos esimerkiksi korkotaso nousee tai omissa tuloissa tapahtuu muutoksia.

- Lainojen uudelleenrahoitus on korostunut tämänhetkisen taloustilanteen takia ja yhä useampi etsiikin nyt tapoja säästää kuluissaan. Yhdistelylainaa hakiessa ei kuitenkaan kannata tuijottaa pelkästään lainan kuukausierää, vaan kiinnittää huomiota myös kokonaiskorkoon ja takaisinmaksuaikaan. Me Bluestep Bankilla keskitymme lainaa myöntäessämme aina kokonaisuuteen ja siihen, että ratkaisumme on asiakkaalle kaikin puolin kannattava, jatkaa Matikainen.

Ladataan

Bluestep Bank perehtyy jokaisen asiakkaan tilanteeseen yksilöllisesti

Vaikka lainojen yhdistäminen toisi helpotusta taloudelliseen tilanteeseen, ei se välttämättä ratkaise juurisyytä esimerkiksi ylivelkaantumiselle. Etenkin tällaisissa tilanteissa pankeilla on suuri rooli ja yksilöllisen palvelun merkitys korostuu entisestään.

Monet pankit käyttävät automaattista luotonmyöntöprosessia, joka saattaa olla nopeampi, mutta ei välttämättä mahdollista jokaisen asiakkaan tilanteen yksilöllistä läpikäyntiä. Tällainen luotonmyöntöprosessi saattaa myös johtaa kielteiseen lainapäätökseen yhä useamman kohdalla, vaikka maksukyky ja vakuudet riittäisivät uuteen lainaan.

- Bluestep Bankilla olemme pyrkineet ratkaisemaan juuri tämän ongelman. Meillä ei ole käytössä automaattista luotonmyöntöprosessia, vaan jokaisen asiakkaan tilanteeseen perehdytään yksilöllisesti. Tämä mahdollistaa sen, että meiltä voi saada vakuudellista lainaa oman pankin tai muiden perinteisten pankkien kielteisestä lainapäätöksestä huolimatta, jatkaa Matikainen.

Omaisuuden käyttämistä lainan vakuutena kannattaa harkita

Vakuudettomien kulutusluottojen määrä on Suomessa ollut jo pitkään kasvussa ja niitä tarjoavat monet eri rahoituslaitokset. Ne saattavat kuitenkin koitua haastaviksi korkean koron takia. Vakuudellisessa lainassa korkotaso on yleensä maltillisempi, jolloin se voi sopia paremmin nykyisten lainojen kilpailuttamiseen.

- Kuluttajien, joilla on omaa varallisuutta, kuten omistusasunto tai mökki, kannattaa ehdottomasti harkita sen käyttämistä lainan vakuutena. Vaikka laina olisi vakuudeton, vastaa lainanhakija veloistaan lopulta omalla omaisuudellaan, päättää Matikainen.

Vakuudellista lainaa erilaisiin tarpeisiin

Tarvitsetko lainaa remonttiin tai johonkin muuhun suurempaan hankintaan? Käyttämällä asuntoasi vakuutena, voit saada Bluestep Bankilta vakuudellista lainaa.


Hae vakuudellista lainaa