Lainaa asunto vakuutena – näin se toimii

Uudet vakuudettomat lainat voivat olla kalliita. Monet pohtivat mahdollisuutta käyttää asuntoa vakuutena lainaa hakiessaan. Kerromme, miten asunnon käyttäminen lainan vakuutena toimii ja miksi se voi lopulta olla vakuudetonta lainaa kannattavampi ratkaisu.

Näin asunnon käyttäminen lainan vakuutena toimii

Lainan hakeminen käyttämällä asuntoa, omakotitaloa tai vapaa-ajan asuntoa vakuutena on usein vakuudetonta lainaa, luottokorttimaksua tai osamaksua fiksumpi vaihtoehto. Kun otat lainan käyttämällä asuntoa vakuutena, pankki käyttää asuntoasi panttina sellaisen tilanteen varalta, että et enää pysty lyhentämään asuntolainaasi.

Jotta voit saada lainaa nykyistä asuntoasi vastaan, asunnon arvon on oltava suurempi kuin sen tämänhetkinen lainaosuus. Bluestepillä asuntoa vastaan voi saada lainaa enintään 85 prosenttia sen arvosta. Jos asunnon nykyinen lainaosuus on esimerkiksi 60 prosenttia, sen arvosta on jäljellä 25 prosenttia käytettäväksi lainan vakuutena.

Lainaa asunto vakuutena

Riippumatta siitä, onko asunnon arvosta 85 prosenttia lainoitettu vai ei, asunto voi olla hyvä arvioida uudelleen, erityisesti jos sen edellisestä arvioinnista on aikaa useampi vuosi. Vertaa asuntoa alueen muiden vastaavien myynnissä olevien asuntojen myyntihintoihin. Asunnon markkina-arvo on saattanut nousta sen jälkeen, kun otit siihen asuntolainan.

– Kun hakija hakee lainaa käyttämällä asuntoa vakuutena, pyydämme puolueetonta välittäjää arvioimaan asiakkaan asunnon. Kun asunnon markkina-arvo on tiedossa, näemme, voiko asuntoa käyttää vakuutena, kertoo Bluestepin asuntolaina-asiantuntija Teemu.

Remontoi tai vähennä velkoja

Nykyisen asunnon käyttämisellä lainan vakuutena on useita etuja uuden vakuudettoman lainan ottamiseen verrattuna. Jos sinulla on esimerkiksi paljon pieniä lainoja ja luottoja, voit maksaa ne pois uuden asuntovakuudellisen lainan avulla, jolloin maksettavanasi on enää yksi lasku useiden sijaan.

– Pienten lainojen yhdistäminen asuntolainaan laskee usein korkoja ja pienentää kuukausimaksuja. Jos olet kiinnostunut käyttämään asuntoasi lainan vakuutena, ota yhteyttä, niin selvitämme käytettävissä olevat mahdollisuudet. Voimme usein ehdottaa ratkaisua jo ensimmäisen keskustelukerran jälkeen, Teemu kertoo.

Asunto lainan vakuutena  

Oma asunto on yksi yleisimmin käytetyistä lainan vakuuksista Suomessa. Asunnon käyttäminen lainan vakuutena mahdollistaa usein alhaisemman koron vakuudettomaan lainaan verrattuna. Lisäksi se voi mahdollistaa rahoituksen suurempiin hankintoihin, kuten remonttiin. 

Kun asuntoa käytetään lainan vakuutena, antaa se luotonantajalle varmuuden siitä, että lainan takaisinmaksu voidaan tarvittaessa hoitaa myymällä vakuutena oleva asunto. Jos lainan ottaja ei syystä tai toisesta pysty maksamaan lainanlyhennyksiä sovitun aikataulun mukaisesti, luotonantajalla voi olla oikeus myydä asunto saadakseen takaisin lainatun summan. Ennen lainaan sitoutumista onkin siis tärkeää varmistaa, että oma taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla ja että lainan takaisinmaksu onnistuu sovitun aikataulun mukaisesti. 

Lainalaskuri - yhdistä lainat

Tällä lainalaskurilla voit helposti laskea mahdollisen kuukausieräsi, jos siirrät nykyiset lainasi meille.

Ladataan

Esimerkki: 30 000 euron asuntovakuudellinen kuluttajaluotto, laina-aika 15 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 8,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 9,00%. Luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 53 411,45 euroa, sis. järjestelypalkkion 100 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 180 kpl. Lue lisää koroistamme.

Lainojen yhdistäminen

Oletko kiinnostunut korvaamaan nykyisiä luottojasi asuntovakuudellisella lainalla? Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae yhdistelylainaa