Asuntolainoihin erikoistuneelle pankille on Suomessa iso tarve

Asuntolainan saaminen on ollut vuodesta 2020 alkaen mahdollista myös niille, joille perinteiset pankit eivät ole myöntäneet asuntolainaa. Bluestep-pankin aloitettua toimintansa Suomessa kysyntä asuntolainalle on ollut suurta.

Vanha maksuhäiriömerkintä on yksi yleisimpiä syitä kielteiselle asuntolainapäätökselle. Merkintä voi johtaa siihen, että asuntolainapäätös hylätään automaattisesti eikä asiakkaan tilannetta katsota pankissa sen tarkemmin läpi. Tästä syystä moni on pakotettu asumaan vuokralla, eikä omistusasuminen ole vaihtoehto.

– Menneisyydessä tullut maksuhäiriömerkintä ei välttämättä kerro mitään ihmisen nykyisestä maksukyvystä tai taloudellisesta tilanteesta. Tilapäinen maksuvaikeus on saattanut aiheuttaa merkinnän, joka seuraa mukana pitkään, vaikka taloudellinen tilanne olisi muuten tasapainossa.

Bluestep on uudenlainen pankki, joka pyrkii tarjoamaan asuntolainaa myös heille, jotka eivät saa sitä perinteisestä pankista. Suurella osalla perinteisistä pankeista on luotonmyöntökriteerit, jotka perustuvat yleensä asiakkaan luotto- ja maksuhistoriaan. Näihin kriteereihin nojaten hakemusten käsittely saattaa olla osin automatisoitu, jolloin maksuhäiriömerkintä voi johtaa hakemuksen automaattiseen hylkäämiseen.

­Me Bluestepissä suhtaudumme asuntolainaamiseen täysin eri tavalla. Me käsittelemme jokaisen hakijan tilanteen perusteellisesti ja pyrimme katsomaan lainanhakijan maksukykyä nyt ja tulevaisuudessa sen sijaan, että lainahakemus hylättäisiin jonkin yksittäisen syyn takia. Meille on tärkeintä, että pystyt maksamaan lainaasi, vaikka sinulla olisi menneisyydessäsi maksuhäiriömerkintöjä, Matikainen sanoo.

Koronapandemian pelätään lisäävän maksuhäiriöiden määrää

Suomen Asiakastiedon mukaan maksuhäiriömerkintöjen määrä on kasvanut Suomessa jatkuvasti jo yli kymmenen vuotta. Vuoden 2020 lopussa merkintöjä oli Asiakastiedon rekisterissä peräti 392 200 kuluttajalla.

Maksuhäiriöiden määrän on lisäksi pelätty kasvavan koronapandemian aiheuttamien talousvaikeuksien myötä.

Luottotietojen menetyksellä voi olla kauaskantoisia seuraamuksia, jotka vaikeuttavat jokapäiväistä elämää. Asuntolainan lisäksi puhelinliittymän, kotivakuutuksen tai jopa työpaikan hankkiminen voi olla hankalaa. Maksuhäiriömerkintä pysyy luottorekisterissä yleensä useamman vuoden, vaikka vanhentunut velka olisi maksettu pois.

­– Maksuhäiriömerkinnästä johtuva haitta voi olla kohtuuton ja vaikuttaa moneen asiaan ihmisen elämässä. Juuri siksi Bluestep-pankki pyrkii suhtautumaan asiaan eri tavoin kuin muut pankit. Perusteellisella selvityksellä voimme varmistua siitä, onko hakijalla maksukykyä siitä huolimatta, mitä maksuhäiriörekisterissä lukee, Matikainen sanoo.

Emme koe kilpailevamme perinteisten pankkien kanssa, vaan haluamme tarjota niiden rinnalle täydentävän vaihtoehdon. Ratkaisumme myötä asiakkaan tilanne myös usein kohenee niin, että tämän kannattaa hakea muutaman vuoden päästä uudelleen lainaa perinteisestä pankista, Matikainen toteaa.

Alta löytyvän asuntolainalaskurin avulla voit arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri lainasummilla, korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Asuntolainalaskuri - laske itsellesi sopiva laina

Tämän lainalaskurin avulla voit helposti arvioida asuntolainan kuukausierän suuruutta eri korkotasolla ja haluamallasi laina-ajalla.

Ladataan

Esimerkki: 100 000 euron asuntolaina, laina-aika 25 vuotta, lainan viitekorko Bluestep Prime, kokonaiskorko 7,45%, kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 8,06%, luoton ja muiden luottokustannusten yhteismäärä 221 307,03 euroa, sis. järjestelypalkkion 2500 euroa ja tilinhoitomaksun 2,50 euroa/maksuerä, maksuerien lukumäärä 300 kpl. Lue lisää asuntolainan koroista ja asuntolainalaskurista, jos haluat tietää lisää.

Haaveena oma asunto?

Voit tiedustella mahdollisuuksiasi asuntolainan saamiseen, vaikka oman pankkisi lainapäätös olisi ollut kielteinen. Lähetä hakemuksesi jo tänään, niin kartoitamme yhdessä mahdollisuutesi lainan saantiin. 


Hae asuntolainaa