;

Käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina on rahoitusratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti ikääntyneemmille asunnon omistajille. Sen avulla voi olla mahdollista saada taloudellista joustavuutta ja turvaa eläkepäiville. Tästä artikkelista löydät yleistä tietoa käänteisestä asuntolainasta ja sen eduista sekä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon harkitessa käänteisen asuntolainan hakemista pankista. Huomioithan, että Bluestep Bank ei vielä tarjoa käänteistä asuntolainaa Suomessa. Vaihtoehtoisesti vakuudellisen lainan saaminen voi kuitenkin olla mahdollista.

Mikä on käänteinen asuntolaina?

Käänteinen asuntolaina on rahoitusvaihtoehto, joka on suunniteltu erityisesti omistusasunnossa asuville ikääntyville aikuisille tai eläkeläisille. Se tarjoaa mahdollisuuden saada omistusasuntoon kertynyt omaisuus käyttöön ilman kodin myymistä.

Käänteinen asuntolaina voi olla vaihtoehto silloin, kun

  • tarvitset lisätuloja eläkkeen täydentämiseen,
  • haluat toteuttaa unelmiesi lomamatkan tai
  • haluat tehdä kotiisi pientä pintaremonttia.

Toisin kuin perinteisissä asuntolainoissa, käänteinen asuntolaina ei edellytä kuukausittaisia lyhennyksiä, vaan laina-aikana maksetaan ainoastaan lainan korkoa. Laina maksetaan takaisin pankille vasta asunnon myynnin tai omistajan poismuuton yhteydessä. Käytännössä asunto siis pantataan pankille, joka myöntää käänteisen asuntolainan asunnon arvoon perustuen.

Käänteisen asuntolainan edut

Yksi käänteisen asuntolainan keskeisistä eduista on se, että se antaa omistajalle mahdollisuuden nauttia asunnon arvonnoususta tai kasvattaa taloudellista vakauttaan ilman, että hänen tarvitsee luopua kodistaan.

Käänteinen asuntolaina voi olla hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat turvata taloudellisen tilanteesi eläkepäivilläsi. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin keskustella asiantuntijan kanssa ja tutustua tarkasti lainaehtoihin. Näin voit tehdä harkittuja päätöksiä ja varmistaa, että käänteinen asuntolaina sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Kuinka paljon voi saada käänteistä asuntolainaa?

Käänteisen asuntolainan määrä perustuu useisiin tekijöihin, kuten asunnon arvoon, lainanottajan ikään ja asunnon sijaintiin. Käänteisen asuntolainan suuruus määräytyykin erityisesti asuntosi sen hetkisen markkina-arvon perusteella. Lainaa voit nostaa joko kertaluontoisen summan tai säännöllisiä eriä.

Käänteisen asuntolainan hinta koostuu usein lainan toimitusmaksusta, kuukausittaisista hoitokuluista ja koroista. Lainaa voi käyttää esimerkiksi lääkärilaskuihin, eläkkeen täydentämiseen tai muihin elämisen kustannuksiin.

Tarvitsetko lainaa?

Tarvitsetko lainaa remonttiin, suurempaan hankintaan tai johonkin muuhun tarkoitukseen? Käyttämällä asuntoasi vakuutena voit saada Bluestep Bankilta vakuudellista lainaa.


Hae vakuudellista lainaa

Kenelle käänteinen asuntolaina sopii?

Vaikka käänteinen asuntolaina tarjoaa monia etuja, on tärkeää huomioida myös sen mahdolliset riskit. Koska laina maksetaan takaisin vasta myynnin tai muuton yhteydessä, kertyvät korot voivat kasvattaa lainan loppusummaa merkittävästi. On tärkeää harkita tarkasti lainan tarvetta ja omaa taloudellista tilannetta ennen lainan ottamista.

Onkin tärkeää huomata, että käänteinen asuntolaina ei sovi kaikille. Lainanottajalla tulee olla realistinen käsitys omasta taloudellisesta tilanteesta ja lainan vaikutukset esimerkiksi perintösuunnitelmiin tulee ottaa huomioon. Lisäksi on suositeltavaa keskustella ammattilaisen, kuten finanssineuvojan tai asianajajan kanssa ennen päätöksen tekemistä.

Kokonaisuudessaan käänteinen asuntolaina voi olla hyödyllinen väline lisävarojen hankkimiseen eläkepäiville. Jos haluat saada lisätietoa tai harkitset käänteistä asuntolainaa, suosittelemme ottamaan yhteyttä omaan tai muuhun pankkiin, joka tarjoaa käänteistä asuntolainaa. Pankin asiantuntijalta voit saada yksityiskohtaista neuvontaa ja ohjeistusta käänteiseen asuntolainaan liittyen.

Tervetuloa sellaisena kuin olet.

Inklusiivisuus

Mielestämme yhä useammalla tulisi olla mahdollisuus saada asuntolainaa ja siksi toivotammekin sinut tervetulleeksi elämäntilanteestasi ja taustastasi riippumatta.

Henkilökohtainen palvelu

Meillä pääset aina keskustelemaan henkilökohtaisen laina-asiantuntijan kanssa, joka tilanteeseesi tarkasti perehtymällä pyrkii järjestämään parhaan mahdollisen ratkaisun juuri sinulle.

Turvallinen ja luotettava

Lainan hakeminen meiltä on turvallista. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle parhaat mahdolliset lainaehdot ja ratkaisun, joka parantaa nykyistä tilannettasi.