Etsi

Yleistä lainoista

 • Mitä tarkoittaa perintä?

  Jos et maksa velkaasi, se siirretään useimmiten perintäyhtiön hoidettavaksi. Perintäyhtiön tehtävänä on periä velka sinulta ja saada raha sille, jolle olet velkaa, tekemällä perintävaatimus. Useimmiten perintäyhtiö veloittaa tästä ylimääräisen palkkion, joka lisätään olemassa olevaan velkaan. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä maksettavanasi on velka, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkio. 

  Yksi tai useampi perintävaatimus voi estää sinua saamasta lainaa. Bluestep voi kuitenkin auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne uuteen tai olemassa olevaan asuntolainaan. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää. 

 • Onko minun mahdollista saada lainaa, vaikka en ole Suomen kansalainen?

  Myönnämme lainaa myös muille kuin Suomen kansalaisille. Edellytämme kuitenkin vähintään vuoden kirjoilla oloa Suomessa ennen luoton hakemista.

 • Tarjoatteko palvelua vain suomeksi?

  Tarjoamme palvelua myös englanniksi.

 • Voinko saada laskun e-laskuna?

  Tällä hetkellä laskun voi saada ainoastaan paperilaskuna. Myöhemmässä vaiheessa tulemme lisäämään myös muita laskuvaihtoehtoja.

 • Voiko lainan eräpäivää muuttaa?

  Lainan eräpäivän voi valita vapaasti lainan noston yhteydessä, mutta eräpäivää ei toistaiseksi voi muuttaa kesken sopimuksen.

 • Kuka voi saada lainaa Bluestepistä?

  Otamme mielellämme vastaan kaikki hakemukset, mutta olemme erikoistuneet auttamaan ihmisiä, joiden lainahakemuksen perinteiset pankit ovat jostain syystä hylänneet. Keskitymme aina mieluummin jokaisen lainanhakijan taloudellisiin mahdollisuuksiin kuin heidän aiempiin haasteisiinsa. Tutustumme jokaisen asiakkaan ainutlaatuiseen tilanteeseen aina huolellisesti, joten voimme usein hyväksyä myös sellaiset olosuhteet, joita muut lainanantajat eivät hyväksy. Hyvinä esimerkkeinä poikkeuksellisista tilanteista ovat luottohäiriömerkinnät, useat samanaikaiset lainat tai tavallisesta vakituisesta palkkatyöstä poikkeavat tulot.

  Ohjeistamme kaikkia, jotka hakevat lainaa meiltä kysymään lainaa ensin siitä pankista, jossa asiakkaalla on jo valmiiksi asiointia. Emme halua olla kilpailija perinteisille pankeille, vaan täydentävä rahoittaja tilanteessa, jossa perinteinen pankki on hylännyt asiakkaan lainahakemuksen.

 • Kuinka paljon voin saada lainaa?

  Se, kuinka paljon voimme myöntää sinulle lainaa, riippuu taloudellisesta tilanteestasi. Myös lainan vakuudeksi tulevien vakuuksien käypä arvo vaikuttaa siihen, kuinka suuren lainan voimme myöntää.

 • Kuinka kauan lainan hakeminen vie?

  Hakemuksen käsittelyaika vaihtelee sen mukaan, millaista lainaa haet ja millaiset vakuudet lainalle tulevat. Lainakäsittelyn yhteydessä pyydämme sinulta dokumentit tuloistasi ja asunnostasi. Toimittamalla ne varmistat, että hakemuksesi käsittely etenee mahdollisimman nopeasti. Teemme lainapäätöksen 2–4 päivän kuluessa siitä, kun olemme saaneet kaikki tarvittavat tiedot.

 • Voinko ottaa autolainan Bluestepiltä?

  Kyllä, myönnämme lainaa auton hankintaan. Erona perinteiseen autolainaan on, että emme käytä vakuutena ajoneuvoa, vaan asuntovakuutta. 

 • Miten on mahdollista, että Bluestep voi myöntää lainan, vaikka muut pankit ovat antaneet kielteisen lainapäätöksen?

  Suurella osalla perinteisiä pankkeja on kaikkia asiakkaita koskevia sääntöjä, jotka perustuvat yleensä asiakkaan luotto- ja maksuhistoriaan. Tällä tavoin pankit pyrkivät tehostamaan luottopäätösprosessiaan. Me Bluestepillä käsittelemme jokaisen hakemuksen yksilöllisesti. Yksilöllisyys mahdollistaa lainan myöntämisen myös sellaisille asiakkaille, jotka eivät ole saaneet muualta lainaa.

  Bluestep eroaa perinteisistä pankeista myös siinä, että keskitymme enemmän tulevaisuuteesi ja kykyysi lyhentää lainaa kuin taloudelliseen historiaasi. Tarjoamme mahdollisuuden saada lainaa myös sellaisille asiakkaille, jotka ovat esimerkiksi epätyypillisissä työsuhteissa, kuten vuokratyöntekijänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Myös hiljattain osakeyhtiön perustaneet yrittäjät ja koeajalla uudessa työsuhteessa olevat asiakkaat voivat saada meiltä lainaa.

   

 • Onko minun mahdollista saada lainaa, vaikka minulla on maksuhäiriömerkintä?

  Kyllä on. Otamme aina huomioon asiakkaan kokonaistilanteen.

 • Tarjoatteko vakuudetonta luottoa?

  Tarjoamme ainoastaan vakuudellisia luottoja.

 • Minulla on useita luottoja, onko niiden yhdistäminen mahdollista?

  Kyllä on. Tavoitteenamme on luottojen yhdistämisen avulla auttaa asiakasta saavuttamaan parempi taloudellinen asema. Pyrimme saamaan asiakkaiden lainanhoitoon menevät kustannukset sopivalle tasolle, jolloin rahaa jää riittävästi muihin kuluihin. Ota yhteyttä ja kerromme sinulle lisää mahdollisuuksista.

 • Kuinka pitkä laina-aika on mahdollista saada?

  Laina-aika on sekä asuntolainojen että muiden luottojen osalta korkeintaan 40 vuotta.

 • Onko lainoihin mahdollista saada lyhennysvapaata?

  Valitettavasti emme voi myöntää lainoihin lyhennysvapaata.

  Mikäli olet jo asiakkaamme ja sinulla on haasteita lainan lyhentämisen kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Miksi minun pitää siirtää nykyinen asuntolainani Bluestep:iin mikäli haluan yhdistää kulutusluottoni yhdeksi lainaksi?

  Tarvitsemme asuntosi vakuudeksi, jotta voimme yhdistää muut lainat edulliseksi vakuudelliseksi luotoksi.

 • Voinko saada lainaa, vaikka minulla ei ole vakituista työpaikkaa?

  Jotta voimme myöntää sinulle luottoa, sinulla pitää olla jonkinlaisia tuloja – mutta sinulla ei tarvitse olla vakituista työsuhdetta. Kokemuksemme ansiosta tiedämme, että esimerkiksi toiminimiyrittäjällä, määräaikaisella työntekijällä tai freelancer-työntekijällä voi olla hyvät edellytykset hoitaa lainaansa. Otamme huomioon yksilöllisen tilanteesi, sillä kartoitamme huolellisesti jokaisen asiakkaan taloudellisen tilanteen.

  Jos olet työttömänä hakiessasi lainaa, voimme mahdollisesti myöntää lainan, jos haet lainaa yhdessä työssäkäyvän henkilön kanssa. Otamme kotitalouden käytettävissä olevan kokonaistulon huomioon, kun teemme päätöstä lainan myöntämisestä. Tämän ansiosta saattaa olla mahdollista saada lainaa, vaikka toinen lainanhakijoista olisi väliaikaisesti työttömänä.

 • Voinko saada lainaa, vaikka minulla on maksuhäiriömerkintöjä ja vakuudettomia luottoja?

  Kyllä, jos sinun on mahdollista antaa meille asunto vakuudeksi. Autamme sinua yhdistämällä lainat ja pienentämällä kuukausittaisia lainanhoitokulujasi. Keskitymme tulevaisuuden maksukykyysi, emme historiaasi.

 • Voinko saada lainaa asuntoa vastaan, johon kohdistuu jo lainaa?

  Voimme myöntää sinulle lainaa, vaikka sinulla olisi asuntoa vastaan ennestään lainaa. Siirtämällä jäljellä olevan asuntolainasi meille, voimme myöntää sinulle myös vakuudellista lisälainaa. Asunnon arvon tulee kuitenkin olla korkeampi kuin tarvitsemasi lainan määrä. Lainaa voit käyttää tarvitsemaasi käyttötarkoitukseen, joten osan lainasta voi käyttää esimerkiksi kulutusluottojen yhdistämiseen, talon kunnostamiseen tai unelmien toteuttamiseen.

 • Mitä omarahoitusosuus tarkoittaa?

  Omarahoitusosuus on asunnon hinnasta se osa, jota ostaja ei voi suoraan rahoittaa asuntolainan avulla. Omarahoitusosuutta vaaditaan usein vähintään 15 % asunnon hinnasta. Omarahoitusosuuden voi kattaa lisävakuudella tai omilla säästöilläJotkut pankit tarjoavat myös maksullista lisävakuustuotetta, joiden vaatimukset ja hinnat voivat vaihdella.

 • Miten voin maksaa perinnässä olevat lainat?

  Kun maksamaton velka muuttuu perintävaatimukseksi, siihen lisätään useimmiten kallis perintäpalkkio. Pääset eroon perintävaatimuksesta maksamalla takaisin velan, mahdolliset viivästysmaksut ja perintäyhtiön palkkion. Jos sinulla on useita perintävaatimuksia, takaisinmaksu voi olla vaikeaa, sillä velkojen määrä on suuri ja kustannukset karkaavat käsistä. Jos omistat asuntosi, Bluestep voi auttaa sinua maksamaan perintävaatimukset sisällyttämällä ne asuntolainaasi. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää.

 • Voinko saada lainaa asunnon ostoon perinnästä huolimatta?

  Voimme auttaa sinua yhdistämään asuntolainaasi muita velkoja tai pienlainoja. Soita meille numeroon 09 3158 7600, niin kerromme lisää.